Home » Dossiers » Leefbaarheid » Gesprek met wethouder over de Praktijkschool

Gesprek met wethouder over de Praktijkschool

Gesprek met wethouder Vokurka op 26 september en inspraak Commissie Samenleving en Volkshuisvesting van 9 oktober 2012

Op 26 september vond een eerste overleg plaats met wethouder Vokurka en vertegenwoordigers van de Bras. De Belangenvereniging was ook aanwezig. Er werd ruim tijd uitgetrokken om de bewoners en de Vereniging te horen. Kritiek kwam erop neer dat – wederom- de Gemeente een overvaltechniek had toegepast. De – uit de hand gelopen- inloopavond van 4 september liet duidelijk zien tot wat non-communicatie kan leiden. Wethouder gaf ook toe dat de informatievoorziening eerder had moeten plaatsvinden. Hij stelde ook voor dat de Gemeente de bouwvergunningsaanvraag stopzet. De dialoog met de bewoners wil hij eerst op orde hebben. Het buurthuis blijft in ieder geval tot 15 januari 2013 open. Op vragen als "kan de wethouder ook vertellen welke alternatieve locaties voor de vestiging van de praktijkschool van het Hugo Grotius onderzocht zijn ?" wenste hij niet in te gaan. Wel gaf hij uiteindelijk toe dat er geen sprake is van een evenwichtige spreiding van onderwijsinstellingen over de start. Door de Brasbewoners zijn talloze bezwaren ingebracht tegen de vestiging van de praktijkschool, of een andere VO opleiding in de ruimte van de voormalige lagere school van het Dalton. Onder meer werd gewezen op de huidige situatie, waarbij reeds een grote school, het Mondriaan met tussen de 3000-3500 leerlingen bij de Bras is gevestigd en die voor de nodige overlast-onveiligheid zorgt. Laat eerst de overheid maar eens zorgen voor een veilige en stabiele woonomgeving is de gedachte.

De inspraak bij de Commissie Samenleving en Volkshuisvesting van 9 oktober verliep, ook volgens de Voorzitter van de Commissie op een betrokken, maar waardige wijze. De publieke tribune zat vol, evenals een nevenzaal. Geschat wordt dat er ongeveer 80 bewoners uit onze buurt waren. Dezelfde argumenten als in het gesprek met de wethouder kwamen naar voren, maar de wethouder ging er niet op in (het was tenslotte ook een inspraakmoment bij de Commissie ).

Op 1 november is er een gesprek om – eindelijk – de notulen van 26 september vast te stellen en vervolgens zullen we zien hoe het verder gaat

Vuilnisophaaldagen