Home » Dossiers » Leefbaarheid » Inloopavond

Inloopavond

Dinsdag 17 november had de gemeente een inloopavond georganiseerd aangaande bushaltes aan de Insulindeweg. De kamer (bezwarencommissie) had aangaande ingediende bezwaren de gemeente in het gelijk gesteld, maar ook geconcludeerd dat de gemeente op communicatiegebied flink tekort was geschoten. Een inloopavond zou die procedurefout herstellen, en aldus geschiedde. Een aantal punten waren opvallend :

1. De verplaatsing van de bushaltes is een indirect gevolg van de komst van tramlijn 19, aldus de gemeente. De kosten voor deze lijn moesten ergens gecompenseerd worden, wat dus geleid heeft tot een verarming van de openbaar vervoersvoorzieningen in de wijken. Door de haltes aan de doorgaande wegen te plaatsen, worden kleine straten vermeden en kan sneller en dus goedkoper gereden worden.

De verplaatsing van de bushaltes van de Vrijebanselaan naar de Brasserskade zou een wens zijn van de bewoners. De gemeente kon ter plaatse niet zeggen wie die vraag gesteld zou hebben. En dat de komst van tramlijn 19 een zege is voor de buurt moge blijken uit : “Er gaan nu twee keer zoveel trams naar het station rijden, en het nu zeer makkelijk wordt om te gaan winkelen in Leidschenhage”, aldus de woordvoerder van de gemeente. “Daarbij komt nog kijken dat de buurt wel erg goed voorzien was de goede overstapmogelijkheden van de bus naar de tram vv op de inmiddels opgeheven halte Brasserskade en dat meen ik oprecht. In Tanthof zou het nog slechter zijn, dus we hebben alleen daarom al weinig recht om te klagen”, probeerde de woordvoerder zijn betoog te ondersteunen. Ter plaatse bleek dat de tekening die de gemeente de omwonenden heeft gestuurd anders is dan de blauwdruk die op tafel lag. Kortom, er is kennelijk bezwaar gemaakt op de verkeerde tekening.

2. Vooroverleg met omwonenden. De woordvoerder van de gemeente was naar eigen zeggen wel voorstander van vooroverleg, maar meldde gelijktijdig dat overleg met omwonenden vaak leidt tot tegengestelde belangen, en dus tot niets. Hierbij werd het voorbeeld van de oversteek aan de Delfgauwseweg genoemd. Het is dan wel verbazingwekkend dat een dag later die buurt een brandbrief stuurt waaruit blijkt dat de buurt het onderling allang eens is met een oplossing, maar dat kennelijk tegengesteld is aan wat de Gemeente in zijn kop heeft. Voor de brief klik hier.

Vuilnisophaaldagen