Home » Dossiers » A13 » Trajectnota A13/A16 Rotterdam

Trajectnota A13/A16 Rotterdam

Afgelopen juni was er de mogelijkheid om in te spreken over het voornemen om de A4 door Midden Delfland door te trekken. Een onderdeel van dat besluit ging over een alternatief, namelijk het verbreden van de A13. Daarover is al ruimschoots gecommuniceerd op deze site.

Het plan dat nu voor inspraak open staat is de aanleg van een snelweg die een verbinding maakt tussen het Terbregseplein en de A13 ter hoogte van Zestienhoven. De nieuwe weg loopt door het Lage Bergsche Bos en langs de Doenkade. Het doel van deze weg is het ontlasten van de ring Rotterdam Noord. De A13 zelf zal in dit plan niet wijzigen.

De verwachting is dat er geen toename zal zijn in het totale verkeersaanbod. Ongetwijfeld zal er hierdoor een dagelijks in de ochtend een grote file zal staan bij Zestienhoven, omdat daar twee verkeersstromen zich moeten samenvoegen op één A13. ’s Avonds zal het daar echter sneller doorstromen, en zal de file voor het Terbregseplein komen te staan.

Maar het is goed voor de bewoners van Rotterdam Noord en voor bouwend Nederland. De vereniging zal zich, na bestudering van de stukken, beraden om gebruik te maken van de mogelijkheid om in te spreken.Meer informatie kunt u vinden via :

1. http://www.rijkswaterstaat.nl/a13a16rotterdam

2. telefonisch via 0800 8002 (algemene informatielijn van Rijkswaterstaat)

Vuilnisophaaldagen