Home » Dossiers » Verkeer » Afsluiting Ternatestraat

Afsluiting Ternatestraat

In de Delft op Zondag is een artikel gewijd aan de afsluiting van de Ternatestraat. Het is vereniging al een poos een doorn in het oog dat dit stond te gebeuren. We hebben indertijd onze zienswijze naar de gemeente gestuurd en gepleit voor het openhouden van een doorgang voor fietsers. De gemeente vond onze mening niet belangrijk genoeg om haar plannen aan te passen. Inmiddels (vorige week zondag) is het verkeersbesluit gepubliceerd. We zitten nu in de fase dat er beroep aangetekend kan worden. De ‘bezwaarfase’ is kennelijk niet nodig voor dit soort besluiten. Dus moet er meteen een rechter ingeschakeld worden, wat natuurlijk erg duur is voor het justitiele apparaat, de gemeente en de vereniging.

Er zijn al talloze fietsers die een nieuw pad zoeken om thuis te geraken. De meest gebruikte route lijkt te worden de doorsteek over het zebrapad, waarbij slechts enkele meters tegen het autoverkeer in gefietst hoeft te worden. Dat gaat, zoals Delft op Zondag ook opmerkt, een keer mis. Ook populair is via de hoofdbaan van de Insulindeweg oversteken bij de nieuwe doorsteek voor fietsers die honderd meter verder is aangelegd voor fietsers die de andere kant opgaan. Ook niet gewenst vanuit het oogpunt van veiligheid.

De gemeente gebruikt in het artikel in Delft op Zondag een nieuw argument namelijk dat er fietsers uit de Ternatestraat niet de Vrijenbanselaan op mogen rijden richting tramburg. Dit is echter nog nooit aan de orde geweest. Voor deze fietsers verandert er namelijk niets: zij kunnen via de doorsteek bij de snackbar (even via de stoep) aansluiten bij de stoplichten op de Insulindeweg.

Het enige argument dat de gemeente heeft is dat er haast was, omdat nu deze werkzaamheden mee konden bij de herinrichting van de Vrijebanselaan. Haastige speod is zelden goed. Het is alleen jammer dat niet de wethouder maar onze kinderen onder de auto komen. Dat laatste mag ik natuurlijk niet zo opschrijven: wat hier bedoeld is dat de onschuldigen slachtoffer worden, en niet de verantwoordelijken.

Vuilnisophaaldagen