Home » Dossiers » Grondwater DSM » Oppompen grondwater DSM

Oppompen grondwater DSM

Waarom zou de Provincie bang zijn voor negatieve effecten terwijl een andere instantie (de SP) naar een studie verwijst die zou uitwijzen dat die vrees ongegrond is. Is de provincie nou zo dom of de SP zo slim ? Er zit natuurlijk nog een spoortunneltje onder het gras. Maar echt moeilijk kan het niet zijn : je moet sowieso er een keer mee stoppen, doe dat dan echter zodanig gecontroleerd dat eventuele schade voortijdig ontdekt wordt en reserveer hiervoor een bedrag op de begroting.

30-03-08 12:39

DELFT – De grondwaterwinning door DSM moet drastisch worden verminderd en op ter termijn worden gestopt. Dat vindt de SP-fractie in de Provinciale Staten.

Bij volledig stoppen zou jaarlijks ongeveer 1 miljoen euro aan gemeenschapsgeld kunnen worden bespaard. DSM gebruikte het grondwater oorspronkelijk voor koelwater. Omdat voor de huidige bedrijfsvoering geen koelwater meer nodig is, wil het bedrijf met de winning stoppen.

De Provincie vreest dat be indiging kan leiden tot een onaanvaardbare stijging van de grondwaterspiegel. Daardoor zouden gebouwen schade op kunnen lopen. Maar volgens de SP zou uit een analyse door een ingenieursbureau blijken dat die vrees ongegrond is.

Bron : website RTV West

Vuilnisophaaldagen