Home » Dossiers » A13 » Fijnstof langs de A13

Fijnstof langs de A13

Op RTV-West wordt bericht dat er een rapport is geschreven over fijnstof-problematiek. In dit rapport wordt explictiet gesproken over Delft en de A13. Hoogst waarschijnlijk behoort de Indische Buurt tot het probleemgebied. We gaan op zoek naar dat rapport en houden u op de hoogte.

REGIO – Uit een rapport van de provincie blijkt dat tienduizenden inwoners van Leiden, Delft en Pijnacker-Nootdorp worden blootgesteld aan fijnstof en stikstofdioxide.

De vervuilde lucht hangt vooral langs rijkswegen als de A4, A12 en A13. Behalve in de grote steden Den Haag en Rotterdam is de lucht ook vervuild binnen gemeenten als Leiden, Delft en Pijnacker-Nootdorp .

De provincie heeft het rapport over de luchtkwaliteit naar de minister van VROM gestuurd. In de brief aan de minister klaagt de provincie erover dat veel gemeenten traag zijn in het rapporteren over de luchtkwaliteit.

Zo is er van Den Haag niet bekend hoeveel inwoners last hebben van fijnstof. De provincie hoopt de lucht de komende jaren schoner te maken door meer auto’s op gas te laten rijden of wegen te overkappen.

Bron : RTV West

Vuilnisophaaldagen