Home » Dossiers » Parkeren » Parkeerprobleem Ceram Boeroe door rechter bevestigd

Parkeerprobleem Ceram Boeroe door rechter bevestigd

DELFT –

Een mooi succes voor het buurtcomit © Indische Buurt dat al enkele jaren strijd voor een oplossing van de parkeerproblematiek die is ontstaan bij de nieuwbouw van de Ceram Boeroe gebied. De gemeente heeft het altijd ontkend, maar de vasthoudendheid van het buurtcomit © wordt uiteindelijk toch belooond.

Van internet AD van 17 maart 2007

Rechter: meer parkeerplekken nodig

DELFT – Ten onrechte heeft het Delftse stadsbestuur bezwaren tegen te weinig parkeerruimte bij een fors nieuwbouwplan in de Indische Buurt tot twee keer toe terzijde geschoven. In hoger beroep werd de gemeente door de rechter deze week opnieuw in het ongelijk gesteld.

Twee jaar lang steggelen bewoners van de Indische Buurt nu al over de bouw van vijftig appartementen en veertien eengezinswoningen aande Ceramstraat, de Boeroestraat, de Arubastraat, de Riouwstraat en de Minahassa- straat. Delft mag van de rechter het bouwplan uitvoeren, maar moet wel voor voldoende parkeerruimte zorgen.

Het stadsbestuur heeft altijd beweerd aan de eis te voldoen. Er zijn 94 parkeerplekken in de plannen opgenomen, terwijl er 93 nodig zijn, stelt het.

De kwestie is alleen dat daarbij, tot ergernis van veel omwonenden, bestaande parkeerplekken zijn meegerekend. En er is nu al een groot parkeerprobleem, menen zij.

“Als er dan een stuk grond vrijkomt, moet je dat niet gebruiken om de bestaande problemen te verergeren,” zei woordvoerder Bram van Straalen van de buurtbewoners eerder.

In hoger beroep stelt de rechter dat de gemeente niet kan bewijzen dat 28 al bestaande parkeerplekken straks daadwerkelijk kunnen worden gebruikt door de bewoners van de nieuwbouw. De klacht van de bewoners is volgens hem dus terecht.

Dat geldt niet voor hun kritiek dat de nieuwbouw te massaal zou zijn. Met het bouwplan, waarin veel seniorenwoningen staan, is niets mis.

De gemeente bekijkt het vonnis nog, maar is blij dat het bouwplan zelf niet is afgekeurd. De bezwaarmakende bewoners waren niet bereikbaar voor commentaar.

Vuilnisophaaldagen