Home » 2006 » februari

Monthly Archives: februari 2006

Vertrouwen kun je niet winnen, hooguit verdienen

DELFT – Vandaag viel de PvdA verkliezingskrant in de bus. In die krant een kort stukje van de voorzitter van de PvdA, Peter Teeuwen. Peter sprak van het vetrouwen van de burger dat moet worden herwonnen. Welnu, beste Peter, vertrouwen kun je niet winnen, vertrouwen kun je hooguit verdienen. En het oorzaak ligt niet bij de “;populisten”;, de “;permanent verongelijkten”;of de “;beroepsdelinquenten”;, zoals Peter ons wil doen geloven. Zij zijn het die de vinger op de zere plek leggen, maar zij zijn niet de oorzaak van de zere plek. Anders gezegd, de populisten zijn de boodschappers. En de boodschap is dat de politiek verrot is, dat de democratie op is. Macht is kennelijk belangrijker dan transparantie en eerlijkheid. Daar gaat het mis. De arrogantie van de macht verwoord in een boodschap van onmacht ! De PvdA verdient hiermee nog minder vertrouwen.

Nieuwsbrief februari 2006

DELFT – Deze week is de derde nieuwsbrief van de vereniging verspreid in een groot deel van de indische buurt. Deze is ook te downloaden.

Wijkschouw

DELFT – De gemeente heeft eind 2005 een wijkschouw gelopen met enkele bewoners en mensen van gemeente en politie. Deze wijkschouw heeft tot doel om poptentiele probleemplekken te indentificeren en maatregelen daarop de zetten.De wijkshouw is gelopen in vier gebieden :

Door op de link hierboven te klikken krijgt u het (gemeente-)verslagvan de wijkschouw. Deze verslagen zijn met wat zoeken ook te vinden op het RaadsInformatieSysteem van de gemeente. Laat even weten of dat gelukt is, want het is niet eenvoudig.

Procedure gestart

DELFT – De gemeente heeft de procedures gestart om tot een bouwvergunning te komen : de aanvraag voor de vrijstelling van het bestemmingsplan en de bouwvergunningaanvraag zelf. Binnenkort kunt u een niewsbrief in de bus verwachten. Deze komt ook op de website te staan. U kunt via deze website ook een voorbeeld voor een zienswijzebrief tegemoet zijn. Hieraan wordt echter nog gewerkt, dus enig geduld is op zijn plaats. Het is wel van belang om de brief op te sturen voor 9 maart te versturen. En dat is al snel, zeker voor diegene die nog lekker gaan skien of anderszins. Blijf deze site volgen ! Binnenkort meer.

Vuilnisophaaldagen