Home » 2006 » december

Monthly Archives: december 2006

gesprek Veiligheid buurt Vrijenban

DELFT – Afgelopen zondag, 17 december, stond in de Stadskrant een aankondiging dat de burgemeester de veiligheid in de wijk zou onderzoeken. Hij zou op 18 december door de wijk fietsen en &#039s avonds in gesprek gaan met buurtbewoners. Ik hoop dat u allemaal massaal heeft deelgenomen aan het gesprek. Ik heb de aankondiging gemist, en daardoor het gesprek ook. Jammer dat de gemeente geen nette aankondiging kon doen. Een gerichte uitnodiging voor de vereniging was wel zo aardig geweest. Is dit Domheid of Angst van onze Burgervader ?

“Dagopvang voor de zomer naar de Surinamestraat”

DELFT – Via de pers bereikt ons het bericht dat de gemeente denkt dat de dagopvang in de Surinamestraat voor de zomer 2007 open kan. Helaas heeft de gemeente nog net niet het fatsoen gehad om de betrokken partijen hiervan rechtstreeks op de hoogte te stellen. Overigens is het onduidelijk waar deze uitspraak op is gebaseerd. Er is nog geen advies van de bezwarencommissie. Er is nog geen beheerplan vrijgegeven. Feit is wel dat de gemeente van de rechter in 2003 opdracht heeft gekregen om rond de zomer 2007 de verhuizing geregeld te hebben. Dus er is eigenlijk niets nieuws onder de zon. Mocht u een en ander willen nalezen, dan kunt u terecht op de website van de gemeente.

En het werd sinterklaas en kerstmis …

DELFT – Het is een tijd stil geweest op deze site. Er is ook niet veel te vertellen. Het laatste nieuws betrof de hoorzitting (begin oktober) en sindsdien is het akelig stil geweest. De bezwaarcommissie, die het college zal adviseren, heeft het er kennelijk moeilijk mee. U heeft natuurlijk allemaal in de kranten gelezen dat er voor de Hugo de Grootstraat inmiddels plannen zijn om ook een opvangcentrum voor daklozen te starten. Dit centrum zou bedoeld zijn voor de ‘lichtere gevallen’. Mijns inziens is de gemeente door de bezwarencommissie erop gewezen dat de voorspelde bezoekersaantallen inderdaad niet klopten, en is men vanuit de gemeente nu naarstig op zoek naar een manier om het aantal te verminderen.

Vuilnisophaaldagen