Home » 2007 » januari

Monthly Archives: januari 2007

Aanpassen buurt begonnen

DELFT –

De aanpassingen aan de buurt zijn inmiddels begonnen. Vandaag werden aan het talud van de Reineveldbrug in de Cura aostraat de eerste bomen gekapt. Ook het lage groen zal moeten verdwijnen, zodat voorbijgaande fietsers een beter zicht hebben op de rondhangende, gebruikende en dealende doelgroep van het opvangcentrum. Zo kunnen de fietsers zorgen voor de broodnodige sociale controle. Overigens wordt er ook weer groen aangepland zodat de doelgroep niet via het talud de Reineveldbrug kan bereiken. Het wordt lastig om beide doelen te dienen. De gemeente zal moeten kiezen : &sup2f voor zicht op de doelgroep &sup2f voor veiligheid op een van de drukste verkeersaders van Delft.

Curacaostraat MET tbomen

Surinamestraat ZONDER bomenCuracaostraat ZONDER bomen

Een aantal bomen aan de Curacaostraat en de Surinamestraat zijn verwijderd.

Brand Surinamestraat 1

DELFT – Op Oudjaarsavond heeft er een brand gewoed aan de Surinamestraat 1. TV West wijdde er vandaag een nieuwsitem aan. Meer is ons niet bekend. TV West belde het bestuur met vragen over onze reactie over deze situatie. Vanuit de vereniging is er geen betrokkenheid bij deze brand. Wel kunnen we ons voorstellen dat een link met de vereniging snel gelegd is. Maar we willen hier benadrukken dat geweld of andere vormen van intimidatie door ons ten stelligste afgewezen wordt. Ook de AD heeft dit opgenomen op hun site :

‘Brand Surinamestraat door vuurwerkbom’ JEROEN AKEERMANS DELFT – De hal is zwartgeblakerd, op de voorgrond ligt wat gesmolten schuimrubber, iets verderop steekt een verwrongen luxaflex door een raam.

Drie rechercheurs met mondkapjes staren naar binnen en maken zich op voor een onderzoek. “Er valt nog niets te zeggen over de schade of de oorzaak.” Op oudejaarsavond vatte het toekomstige pand voor dak- en thuislozen in de Surinamestraat vlam. Volgens omwonenden werd de brand veroorzaakt door een vuurwerkbom. Thomas, bewoner van een studentenhuis naast het pand: “Rond een uur of tien hoorde ik een hele luide knal. Kort daarna kwam er donkere rook langs het raam. Ik keek naar buiten en zag twee jongens wegrennen. Ze hebben de deuren opengebroken en waarschijnlijk een vuurwerkbom naar binnen gegooid.” Thomas belde 112 en “binnen twee minuten arriveerde de brandweer”. Volgens de studenten is de brand veroorzaakt door vandalen of mensen die tegen de komst van de dak- en thuislozen zijn. Thomas: “Dat laatste ligt voor de hand.” De gemeente wil de dak- en thuislozen nog voor de zomer verhuizen van de Oostsingel naar het pand in de Surinamestraat. Of de brand daar vertraging in brengt is nog niet duidelijk. De verhuizing stuitte op veel protest van bewoners. Volgens Aad Meuleman (Stadsbelangen) zou het heel ernstig zijn als dat het motief van de brand is. “Er moet eerst onderzoek gedaan worden. Is hier wel of geen opzet in het spel? Het is heel treurig, al is het maar voor de mensen die er boven wonen.” Ook Femke Stolker (PvdA) is geschrokken. “Het is verschrikkelijk. Maar het heeft nu nog geen zin om te speculeren.”

Vuilnisophaaldagen