Home » 2007 » juli

Monthly Archives: juli 2007

Milieu en klachten

U kunt op meerdere manieren klachten over het milieu indienen. Tegenwoordig is dat allemaal gebundeld in de Omgevingsdienst Haaglanden. Hieronder de link naar het klachtenformulier.

heeft u een melding die acuut gevaar oplevert, dan heeft deze organisatie een apart telefoonnummer. Wellicht kunt u dan beter 112 bellen.

Stankoverlast

DELFT – De afgelopen week heeft u reeds diverse keren kunnen genieten van een nieuwe lucht die van de DSM afkomstig is. De stank lijkt het meest op de lucht van de oude gelatinefabriek. Na een klacht van onze kant blijkt dat de lucht inderdaad afkomstig is van de DSM. Men is een ketel aan het reinigen, en dat stinkt nogal. De provincie heeft aan DSM gevraagd daar wat aan te doen. Men dekt de ketel nu af, maar de stank zal nog twee weken in meer of mindere mate blijven. Dan pas zijn de werkzaamheden afgerond.

U kunt op meerdere manieren klachten over het milieu indienen. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, stank.

Voor sommige klachten moet u bij de gemeente zijn, voor andere bij de provincie. DSM klachten moeten naar de provincie omdat DSM een groot bedrijf is. De gemeente zorgt er in ieder geval door dat uw klacht wordt doorgestuurd naar de juiste verantwoordelijke instantie.

Ook het Algemeen Dagblad bericht over de kwestie

DELFT –

Nieuwe zaak om dagopvang

DELFT – Het juridische getouwtrek over de komst van de dagopvang voor verslaafden en daklozen naar de Surinamestraat wordt steeds heftiger.
Omwonenden en bedrijven spannen een nieuwe rechtszaak aan tegen de gemeente Delft. De bezwaarmakers menen dat de bouw van de dagopvang onmiddellijk moet worden stopgezet. Volgens de omwonenden mag de gemeente niet doorgaan met het project, omdat ze geen ontheffing meer heeft voor de bouw van de dagopvang. De gemeente erkent dat ze een nieuwe ‘verklaring van geen bezwaar’ moet aanvragen bij de provincie Zuid-Holland, maar stelt dat die procedure verdere bouw niet in de weg staat.

Het probleem kwam woensdag aan de orde tijdens een zitting bij de Raad van State (bedoeld is de normale rechtbank, red OIB). Het was de bestuursrechter zelf die ontdekte dat de gemeente een fout had gemaakt. De provinciale ontheffing voor de bouw van de daklozen- en verslaafdenopvang bleek op 1 januari te zijn verlopen.

“Het is van de gekke dat de gemeente de bouw niet direct stopt. Ze heeft nu gewoon geen vergunning meer,” zegt secretaris Alfred Pellemans van de Belangenvereniging Onze Indische Buurt. Een gemeentewoordvoerder noemt de kwestie ‘hartstikke vervelend’, maar voorziet geen verdere vertragingen van de verbouwing.’

“We zijn een stukje teruggezet in de procedure. We hebben nu nog steeds een bouwvergunning, maar moeten wel opnieuw toestemming van de provincie Zuid-Holland krijgen.

De opvang van daklozen en verslaafden is nu gevestigd aan de Oostsingel 76. Dat pand is echter te klein en bovendien in strijd met het bestemmingsplan. Alcoholverslaafden, harddrugsgebruikers, daklozen, psychiatrisch pati ©nten en illegalen komen er in de Huiskamer bij elkaar. Omwonenden en bedrijven in de Indische buurt vrezen overlast van de bewoners van de opvang. De gemeente nam al extra maatregelen om dat te voorkomen.

ga naar website van het AD

Delft blundert met vergunning dagopvang

DELFT – Van de website van de Radio en TV West :

Delft blundert met vergunning dagopvang 19-07-07 08:30DELFT – De gemeente Delft heeft geblunderd bij de bouwvergunning voor een toekomstige dakloze- en verslaafdenopvang. Sinds 2005 verzetten omwonenden en bedrijven zich tegen het plan van de gemeente om zo&#039n opvang op een industrieterrein aan de Surinamestraat te vestigen. Delft kreeg daarvoor in 2005 steun van de provincie, maar die stelde wel de voorwaarde dat het bestemmingsplan aangepast zou worden voor 1 januari dit jaar. Dat is niet gebeurd, terwijl er nog bezwaren zijn. De provincie moet nu de zaak opnieuw beoordelen. De omwonenden gaan via een nieuwe rechtszaak proberen de bouw van de opvang voorlopig stop te zetten. De gemeente Delft houdt goede hoop dat de dagopvang aan de Surinamestraat gewoon volgens planning eind dit jaar open gaat.

zie website RTV West

Gemeente illegaal

DELFT – De gemeente is vanochtend betrapt op het illegaal bouwen. Met het besluit van de rechter gisteren, is de bouwvergunning vernietigd. Iedere bouwactiviteit is daarmee verboden. Daar trekt de gemeente zich niets van aan. Morgen begint toch de bouwvak ? Maar nu is de gemeente betrapt. Dat is toch vervelend als je als de gemeente je eigen regeltjes aan je laars lapt. Is dat de voorbeeldfunctie ? Is dat integer gedrag ? Mogen we nu allemaal de regels negeren ?

Gemeente haalt bakzeil

DELFT – De gemeente is zojuist door de bestuursrechter tot de orde geroepen. De beslissing om het bezwaar van Vereniging Onze Indische Buurt ongegrond te verklaren, is vernietigd.

De reden ligt in het feit dat de gemeente van de provincie (gedeputeerde staten) indertijd een tijdelijke “;beslissing voor geen bezwaar”; heeft gekregen. Deze was tijdelijk tot 1 januari 2007 omdat het bestemmingsplan van het gebied van de Surinamestraat meer dan 10 jaar oud was. De gemeente had in de tussentijd moeten starten met het vernieuwen van het bestemmingsplan. Dat heeft de gemeente nagelaten. Doordat de beslissing om het bezwaar ongegrond te verklaren in februari 2007 heeft plaatsgevonden, was men gewoon te laat. Hierdoor is de gemeente door de rechter in het ongelijk is gesteld. Formeel betekent dit dat de gemeente nu zonder vergunning aan het verbouwen is.

Wordt vervolgd….

Kom ook naar de rechtszitting

DELFT – De rechtszaak tegen de gemeente dient aanstaande woensdag, 18 juli. De zitting is openbaar, dus iedereen mag daarbij zijn. Kom ons steunen ! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Kom ons steunen in de strijd tegen de komst van de dagopvang naar de Surinamestraat.

De rechtzitting begint om 9:30. Kom ruim op tijd.
De locatie : Paleis van Justitie – Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag.

Met de auto :
De locatie ligt langs de Utrechtsebaan, en is met de auto goed te bereiken, maar ik weet niet of je daar goed kan parkeren.

Met het openbaar vervoer :
Advies van http://www.9292ov.nl : Ga met de tram naar het station Delft. Daar met de trein naar Den Haag CS. Vanaf Den Haag CS is het vijf minuten lopen (in de richting van de Laan van NOI)

Met de tram :
Neem tramlijn 1 richting Scheveningen. Op het Spui overstappen op tramlijn RR3 richting CS. Uitstappen op CS, en dan weer die vijf minuten lopen.

Met de fiets :
Langs het Vliet-Schiekanaal. Neem het smalle bruggetje tegenover Drievliet. Beetje rechtsaanhouden. daarna rechts en meteen links : Binckhorstlaan. Aan einde rechtaf langs de voorkant van CS. Na een paar honderd meter ligt het paleis van justitie aan uw rechterhand.

Wij rekenen op uw komst !

Namens:
Vereniging Onze Indische Buurt
Vereniging van Eigenaren Delftweg 148-173 (Rijswijk)
Stichting bedrijventerrein Vrijenban
Van der Lee Transport Int.
Bruker Aks
Hifi Corner

Vuilnisophaaldagen