Home » 2007 » augustus

Monthly Archives: augustus 2007

Onderzoek naar brede A13

DELFT – Het internet van het Algemeen Dagblad maakt melding van ontwikkelingen rondom de A13. Deze snelweg zorgt voor de bereikbaarheid van Delft, maar ook voor luchtvervuiling en geluidsbelasting. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Onderzoek naar brede A13

DELFT – Rijkswaterstaat doet onderzoek naar een verbreding van rijksweg A13. De rijksdienst is met de gemeenten langs de A13 om tafel gaan zitten om tot een voor alle partijen aanvaardbaar plan voor de weg te komen.

Vrijdag worden de resultaten van de gesprekken met Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Lansingerland tijdens een workshop besproken. Ook presenteert Rijkswaterstaat een basisontwerp met verschillende varianten voor de verbrede A13, zo blijkt uit een brief van de gemeente Delft.

De grote inzet betekent nog niet dat de A13 daadwerkelijk zal worden verbreed. Rijkswaterstaat wil met de studie kunnen bepalen welke oplossing voor de files in deze regio het beste is: de aanleg van het laatste stukje van de A4 door Midden-Delfland, of de aanpassing van de A13.

Eerder werd het A13-alternatief door voormalig minister Peijs van verkeer al terzijde geschoven als ’te duur’. Maar de Zuid-Hollandse Milieu Federatie ontdekte een grove rekenfout in de studie van Rijkswaterstaat die nieuw onderzoek noodzakelijk maakt. Rijkswaterstaat gaat daarbij grondiger te werk dan voorheen. Zo werd er niet eerder in samenwerking met de gemeenten gewerkt aan een aanvaardbaar ontwerp voor de brede A13.

Delft is geen voorstander van een verbreding van de rijksweg. Het college ziet, indien nodig, liever een overkapping of verdieping van de A13, om te voorkomen dat ‘een eventuele capaciteitsvergroting’ ten koste gaat van de Delftse Hout of een deel van de Bomenwijk.

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel.

Rotterdam : trendbreuk in aanpak verslaafden

ROTTERDAM – Het NRC berichtte op 31 juli jongstleden, dat de gemeente Rotterdam nu echt het roer heeft omgegooid wat betreft de opvang van daklozen en drugsverslaafden.

Rotterdam stelt duidelijke eisen aan clienten van de dagopvang. Zo moeten zij kunnen aantonen de laatste twee jaar in Rotterdam te hebben ‘gewoond’. Anders komen zij niet in aanmerking voor de voorzieningen die Rotterdam aan de daklozen biedt. Ook moeten de bezoekers deelnemen aan verplichte behandelingen.

Deze aanpak lijkt op visie die bedoeld is om de oorzaak van de het probleem van verslaafden aan te pakken. De gemeente Delft kan hier een voorbeeld aan nemen.

Maar misschien doet de gemeente dat al. E ©n week voordat de nieuwe locatie geopend zal worden, zal de gemeente haar huisregels voor de bezoekers bekend maken. Ons zijn die huisregels nog onbekend. De gemeente doet hier erg geheimzinnig over. Waarom dat zo is, is ons niet bekend.

Voor het hele artikel van het NRC klik op deze link.

Vuilnisophaaldagen