Home » 2007 » november

Monthly Archives: november 2007

Gemeente Delft beraadt zich

DELFT – Bericht uit de pers (RTV West) :

DELFT – Delft weet nog niet hoe de opvang van daklozen en verslaafden geregeld moet worden nu de rechter een verhuizing naar de Indische Buurt heeft verboden. Het was de bedoeling dat die mensen deze week van de Oostsingel naar de Surinamestraat zouden gaan, maar een bedrijf bij de nieuwe opvangplek heeft zich nu met succes verzet.

De opvang aan de Oostsingel moet weg omdat de vergunning af loopt. De gemeente zegt zich grote zorgen te maken over de consequenties voor de daklozen en verslaafden na de uitspraak van de rechter.

Samen met beheerder stichting PerspeKtief is wethouder Dick Rensen op zoek naar een oplossing.

ga naar site van RTV West

Geen verslaafden naar Surinamestraat

DELFT –

Geen verslaafden naar Surinamestraat

Door DANNY VERBAAN
DELFT– / – De vestiging in de Surinamestraat in Delft van een dagopvang voorzowel verslaafden als dak- en thuislozen is – letterlijk – op hetlaatste moment afgeblazen.

Het speciaal voor dit doelingerichte pand zou eind deze week worden betrokken, maar een kortgeding door een aangrenzend bedrijf heeft roet in het eten gegooid:gisteren werd bekend dat de rechtbank de bouwvergunning heeftgeschorst. Dat betekent dat de opvang van de baan is totdat de rechtereen definitief besluit heeft genomen. Dat kan nog geruime tijd op zichlaten wachten.

Voorde gemeente en exploitant Perspektief (een instelling voor de opvang enbegeleiding van mensen in problemen) is dit catastrofaal. De&#039Surinamestraat&#039 is namelijk bedoeld voor ongeveer 160 bezoekers vandienstencentrum Over de Brug aan de Oostsingel. Deze voorziening moetde opvang zaterdag stoppen, omdat dan haar vergunning afloopt.

Belangenvereniging Onze Indische Buurt is blij met het vonnis. Uitvrees voor overlast voert deze organisatie al jaren strijd tegen dekomst van de opvang. Dat geldt ook voor Martin Roseleur van Auto Hi-FiCorner. Hij heeft zijn winkel met telefoons, navigatiesystemen engeluidsapparatuur voor in de auto pal naast het beoogde opvangadres enspande het kort geding aan.

zie de website van het Algemeen Dagblad

Gemeente haalt voor 2e keer bakzeil

DELFT – De rechter heeft de gemeente in het ongelijk gesteld. Een kort geding, ingesteld door een bedrijf uit de directe omgeving, is door het bedrijf op alle punten gewonnen. De rechter heeft een voorlopige voorziening ingesteld tot de rechter uitspraak heeft gedaan in de beroep- en bezwaarprocedure aangaande wijziging van het bestemmingsplan. Dat wil zeggen dat er morgen GEEN verhuizing is.

De rechter is het eens met wat we op deze website al langere tijd verkondigen : DE SURINAMESTRAAT IS ONGESCHIKT ALS LOCATIE VOOR DE DAGOPVANG.

Provincie liever lui dan moe.

DELFT – De Provincie Zuid-Holland is door de rechter op haar vingers getikt omdat ze nalatig zijn met het controleren of door de gemeentes aangeleverde gegevens wel juist zijn. Gemeenten blijken vaak verkeerde informatie te geven aan de Provincie. Doordat de provincie dit nauwelijks controlleert, worden besluiten genomen die achteraf geen stand houden bij de rechter (bron : Staatscourant 5 november 2007)

De Gemeente Delft heeft onlangs een verzoek voor een “;verklaring van geen bezwaar”; ingediend voor ingebruikname van de Surinamestraat 1 als locatie voor de dagopvang voor verslaafden. De Vereniging Onze Indische Buurt heeft geconstateerd dat de Gemeente foute en onvolledige informatie aangereikt heeft. Doordat de Provincie, naar eigen zeggen, dit niet heeft gecheckt, ontstaat een situatie die bij de Rechter niet houdbaar is. Hopelijk ziet de Provincie dat ze voor het karretje van de Gemeente worden gespannen, en neemt men haar taak serieus.

Grondwater van DSM

DELFT –

Ruzie over oppompen grondwater

RICHARD VERSTEGEN/ DELFT- DSM Delft is boos op Zuid-Holland. De provincie wil het bedrijf verplichten nog jaren door te gaan met het oppompen van grondwater.

DSM voelt daar niets voor, omdat het de hoeveelheden die nu worden opgepompt niet nodig heeft voor de koeling van het productieproces. De provincie wil nu de vergunning voor het oppompen – die formeel is afgelopen omdat DSM heeft aangekondigd vanaf 15 maart volgend jaar heel veel minder grondwater op te pompen – met terugwerkende kracht verlengen en het bedrijf verplichten nog tien jaar grondwater op te pompen. De bodem heeft dan tijd genoeg zich aan te passen aan de situatie, zodat verzakkingen uitblijven. Locatiedirecteur H. Balder van DSM is daar zeer verbaasd over. “Dat is alsof de provincie iemand die zijn auto verkocht heeft omdat hij voortaan wil gaan fietsen dwingt toch een nieuwe auto te kopen.”

De rechter heeft al eerder bepaald dat DSM niet verplicht is het grondwater op te pompen. “De provincie gaat voorbij aan die uitspraak.”

Zuid-Holland heeft ook niets gedaan met een dringend advies uit 1999 om een draaiboek met maatregelen op te stellen voor het geval DSM zou stoppen met de grondwateronttrekking. Balder vermoedt dat de aanleg van de spoortunnel in Delft een rol speelt. In het onderzoek eerder dit jaar naar de gevolgen van het stopzetten van de grondwateronttrekking wordt de aanleg van de tunnel als een gegeven beschouwd. “Wij moeten dus doorgaan met grondwater oppompen zodat die tunnel kan worden aangelegd.” Volgens de directeur heeft Delft er daarom alle belang bij dat die tunnel wordt aangelegd in een ‘droge’ bodem. “Wat de gemeente dus moet doen is controle krijgen over die pomp. Of ze hem kopen, huren of ons betalen voor het in bedrijf houden, dat maakt me niet uit. Maar ik weet wel dat dit de gemeente veel minder kost dan het aanleggen van die tunnel in een natte bodem.” Delft draait op voor alle meerkosten van de tunnelaanleg.

bron : Algemeen dagblad

Aanpassingen buurt gaan door
DELFT – De aanpassingen aan de buurt gaan gewoon door. Er zijn diverse lantarenpalen (lichtmasten) verplaatst, naar een plek zodanig dat die maximaal de achterommetjes verlichten. Ook de lantarenpaal op de foto is verplaatst, maar dat was toch niet de bedoeling. Je zult maar net je motor in de achtertuin willen stallen. Ook het beloofde hekwerk is er gekomen. Onder de Reineveldbrug wordt een extra trottoir aangelegd zodat de cli nten makkelijk de trap naar de brug zullen nemen. Het met een fiets passeren van een tegemoetkomende bus die van de Delftse Pauw komt, was al niet makkelijk, maar lijkt nu geheel onmogelijk.

Onze nieuwe buren geven hun visitekaartje af

DELFT – Uit het Algemeen dagblad.

Dakloze in cel voor overval sigarenzaak

DEN HAAG/DELFT – Overvallen op een sigarenwinkelier en een ijssalon in Delft zijn een dakloze man (26) gisteren bij de Haagse rechtbank op twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, komen te staan. Ook moet hij een verplichte drugsbehandeling ondergaan.

Op zaterdagmiddag 14 juli was de man sigarenwinkel Wilmer’s aan de drukbezochte Wijnhaven in Delft binnengestapt waar hij net deed of hij een pistool in zijn jaszak had: ,,Ik kom je kassa leeghalen, ik wil al je geld.” Klanten en personeel zagen vervolgens hoe de eigenaar de overvaller met een honkbalknuppel de winkel uitjoeg. Zijn dochter hielp hem even later mee de buiten gestruikelde overvaller te overmeesteren, waarna deze aan de politie werd overgedragen.

Volgens de veroordeelde was de roof op de sigarenwinkelier meer een ‘schreeuw om aandacht’ geweest. De volgens een psycholoog ‘enigszins verminderd toerekeningsvatbaar’ verklaarde verdachte was nog niet zo lang daarvoor voorlopig in vrijheid gesteld. Hij was drie weken voor de mislukte roof op de sigarenwinkel opgepakt voor een soorgelijke roof op IJssalon Beaart, ook in Delft.

De verdachte werd later door de dochter van de eigenaresse herkend van politiefoto’s. Niettemin ontkende de man de roofpoging. De rechtbank geloofde hem niet en veroordeelde hem overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie. Ook kreeg hij een extra celstraf van drie maanden opgelegd omdat hij nog in de proeftijd liep van een eerdere veroordeling. (Cerberus)

Vuilnisophaaldagen