Home » 2008 » mei

Monthly Archives: mei 2008

Omgang met de burger

De gemeente wil graag weten hoe zij het best met de burger moet omgaan. Hierover wordt een discussie gevoerd. Deze moet leiden tot een visie hierop. Onder het motto : “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” steunt de Vereniging dit initiatief.

Relatie burger overheid

De relatie burger overheid gaat veel verder dan dienstverlening of het leveren van informatie en/of diensten. Het gaat ook over de manier van het onderhouden van contacten; over interactieve beleidsvorming; wijkaanpak. De gemeente Delft wil hier een discussie over voeren om tot een visie hierop te komen die onderdeel moet worden van de Stadsvisie.

Bron : website gemeente

Plannen helihaven Ypenburg weer uitgesteld.

Plannen helihaven Ypenburg weer uitgesteld.

De ter inzagelegging van de plannen voor de helihaven in Ypenburg is weer uitgesteld. De gemeente heeft meer tijd nodig voor onderzoek naar de geschiktheid van de lokatie en de inpassing van de helihaven binnen de rest van het gebied. De stukken worden naar verwachting na de zomer opnieuw ter inzage gelegd. Dit meldt een woordvoerder van de gemeente Den Haag.

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat Wethouder Kool (PvdA) besloot de procedure te staken. Met dank aan vereniging Heliniet zijn de plannen van Helinet inmiddels al 2 jaar vertraagd. Hier komt er nog zeker 2 jaar bij na het starten van de nieuwe procedure. Uitstel betekent helaas echter nog geen afstel aangezien de gemeente duidelijk heeft aangegeven door te willen gaan met de helihaven in Ypenburg.

Bron : website Heliniet

Wat is uw favoriete boom ?

De Bomenstichting wil meer aandacht voor groen en heeft een verkiezing uitgeschreven voor de mooiste boom van Delft. De Indische buurt heeft ook diverse mooie bomen. Denk bijvoorbeeld aan de platanen langs het kanaal, of de bomen aan de Madoerastraat. Ook op de Joristerrein staan hele mooie bomen. Deze verkiezing moet de Indische Buurt kunnen winnen. Breng je stem uit op de boom van jouw keuze. Stem uitbrengen kan pas vanaf 23 mei. Dus nog tijd om de wijk in te gaan om bomen uit te zoeken. Stuur de foto van jouw favoriete boom alvast op naar de vereniging, met vermelding van plaats. De foto zal op de website worden geplaatst.

Delft is op zoek naar een boom met x-factor

DELFT

Welke boom in Delft heeft de x-factor? Wie niet eerder over deze verrassende vraag heeft nagedacht, krijgt nog even de tijd. Tot 6 juli kunnen Delftenaren meedoen aan de verkiezing van de favoriete boom van Delft.

Wethouder Anne Koning (PvdA, bomen) sprak zich vandaag als eerste uit op de website www.boomverkiezing.nl. Koning kiest voor de uit de kluiten gewassen plataan bij het Meisjeshuis. De overige inwoners uit Delft moeten nog even wachten. Zij kunnen vanaf 23 mei hun stem uitbrengen op de monumentale beuk bij de Nieuwe Kerk, de dikke klimkastanje van vroeger, of de esdoorn in de straat met z € n prachtige najaarstinten.

De verkiezing van de boom van het jaar gaat vergezeld van een keur aan activiteiten. Er komen wandelingen langs mooie bomen, er volgen lezingen en het natuur- en milieucentrum De Papaver (Korftlaan) opent op 1 juni de tentoonstelling € Boomgeheimen € .

De verkiezing € Welke boom heeft de X-factor € is een initiatief van de Bomenstichting. Samen met gemeenten en lokale organisaties worden op verschillende plekken in het land verkiezingen georganiseerd. De gemeente Delft heeft de primeur.

De bomen hebben ook weldoeners. Zo wordt de verkiezing mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Stichting VSB-fonds, de Koninklijke Heidemaatschappij en Plant Publicity holland.

In Delft werkt de Bomenstichting samen met de gemeente Delft, Groei en Bloei, KNNV en Botanische Tuin TU Delft.

bron artikel : Algemeen Dagblad

Vuilnisophaaldagen