Home » 2008 » juli

Monthly Archives: juli 2008

Criminaliteit door bewoner Surinamestraat 1

Normaal worden hier geen berichten geplaatst over criminaliteit. Dit bericht gaat over een van de nieuwe buren die pas in de Surinamestraat zijn gaan wonen. Dat er rotte appels tussen zitten, was allang bekend. Maar hier gaat het om criminelen. Die willen wij niet als buur.

€ Kleine krabbelaars € achter sluiting Delftse caf ©s

LEX DE JONGE DELFT- De hoofdverdachte in de drugszaak, die vorige week leidde tot de sluiting van drie caf ©s in Delft, is een € kleine krabbelaar € , zo stelt zijn advocaat. Buurtgenoten bevestigen die lezing.
Rond deze 39-jarige Westerkwartierder heeft de politie begin dit jaar een duimendik dossier opgebouwd waarin 22 verdachten voorkomen. Het gros is € coca negebruiker € , enkelen gebruikten ©n handelden in harddrugs.

Van de verdachten zitten er drie inmiddels drie maanden vast, zo bleek gisteren tijdens een eerste zitting voor de Haagse rechtbank. Naast de 39-jarige man uit Westerkwartier gaat het om een 45-jarige verslaafde dakloze die in het opvangcentrum aan de Surinamestraat staat ingeschreven en om een 25-jarige Delftenaar uit de wijk Buitenhof. Een vierde verdachte is een 46-jarige voormalige barman van Taveerne De Burgwal, een van de caf ©s die vanaf 1 september dicht moeten.

De Westerkwartierder kwam bij de politie in beeld tijdens een andere drugszaak, die uiteindelijk de sluiting van caf © Delftse Blue tot gevolg had. De man werd langdurig afgeluisterd en verschafte de politie zo een schat aan informatie.

Die leidde onder meer naar een leverancier: een 25-jarige man uit Buitenhof, bij wie de polititie 500 gram coca ne en een omgebouwd alarmpistool vond.

De man uit Westerkwartier gebruikte een deel van de geleverde coca ne als een vorm van € zelfmedicatie € . Sinds een bedrijfsongeval lijdt hij aan beschadigde zenuwen die hem helse pijnen bezorgen. Ook in de gevangenis zou hij morfine nodig hebben.

De coca ne verkocht hij in diverse caf ©s, maar ook leverde hij door aan de 45-jarige Delftse dakloze. Die verhandelde de drugs in het caf ©deel van buurthuis De Wending, dat acht maanden dicht moet. De barman van de Taveerne zou via de Westerkwartierder eveneens in drugs hebben gehandeld.

Bron : Algemeen dagblad

Vuilnisophaaldagen