Home » 2008 » november

Monthly Archives: november 2008

Ouderenproof Vrijenban

Op initiatief van de Gemeente Delft, Ouderenwerk Delft, de Samenwerkende Bonden van Ouderen en de Provincie Zuid Holland is in Delft begin 2006 gestart met het project: ‘is uw gemeente OuderenProof’. Ook de Delftse woningbouwcorporaties en welzijnsinstellingen doen hierin mee. Alle deelnemers hebben uitgesproken dat de aanbevelingen van de werkgroepen OuderenProof worden zoveel mogelijk zullen worden uitgevoerd.

OuderenProof heeft tot doel de 55 plussers te betrekken bij het huidige en toekomstige ouderenbeleid in Delft. Per wijk is een werkgroep ingesteld. De werkgroep richt zich op het wonen, de woonomgeving, de toegankelijkheid, de zorg, het welzijn, de voorzieningen en het samenleven in de wijk. In de wijken Buitenhof en Voorhof loopt dit naar volle tevredenheid.

In de wijk Vrijenban is een werkgroep gestart in december 2007 en begin november 2008 is de eindrapportage gepresenteerd in het Trefpunt in de Bieslandhof. Binnen de wijk Vrijenban zijn er twee werkgroepen (Vrijenban Noord en Vrijenban Zuid) aan het werk geweest. Dit heeft geresulteerd in een rapport met maar liefst 130 aanbevelingen, waarmee de gemeente en de diverse deelnemers aan de slag gaan. De ‘waakhonden’ van de wijk Vrijenban bewaken de uitvoering.

Meer informatie kunt u vinden op de website van ouderproof : http://www.ouderenwerkdelft.nl. Hier kunt u ook het rapport opvragen.

Verplichte publicaties

De gemeente is verplicht om (voorgenomen) besluiten te melden. Dat is verplicht zodat de bewoners daar eventueel bezwaar tegen kunnen inbrengen. De enige juridische geldige vorm is een publicatie in de Stadskrant, die wekelijks op zondag bij u in de bus valt. Sinds enige tijd worden die publicaties ook op internet gezet. Via wat gezoek op de site van de gemeente kunt u dan de diverse voorgenomen besluiten inzien. Om dat wat makkelijker te maken, kunt u vanaf heden via deze site met een druk op de knop de laatste publicaties inzien.

Kies voor het menu-item “verplichte publicaties”, in de menu aan de linkerzijde onder “dossiers”.

Veiligheid in Indische Buurt neemt sterk af

Het aantal diefstallen uit woningen blijkt in de Indische Buurt Zuid dit jaar twee keer zo hoog te zijn als in 2007. Vorig jaar waren er 14 inbraken in het hele jaar, in de eerste negen maanden van 2008 werden maar liefst 18 inbraken geregistreerd. Die stijging lijkt ook voor de rest van de Indische Buurt te gelden, al ligt daar het aantal inbraken een stuk lager. Opvallend is dat het aantal inbraken in dezelfde periode voor het gebied de Koepoort, Heilige Land en Biesland significant is teruggelopen : 16 inbraken in 2008 tot september tegenover 31 inbraken over heel 2007.

Op internet kan men eenvoudig volgen hoe het staat met de veiligheid in de buurt. Met een paar muisklikken krijg je inzicht in de trends in de buurt. Kijk op http://www.hoeveiligismijnwijk.nl/cijfersite.htm

veiligheid buurt 2008

De kaart toont het aantal inbraken in de eerste negen maanden van 2008. De hele kaart is te vinden op bovengenoemde website.

Vuilnisophaaldagen