Home » 2011 » september

Monthly Archives: september 2011

Omleidingroutes Bonairestraat

Drukte op Aan 't VerlaatDe website mag dan slapende zijn geweest, de vereniging is dat geenszins.

Deze dagen heeft de gemeente omleidingsroutes ingesteld vanwege de werkzaamheden in de Bonairestraat. Dit levert potentieel gevaarlijke situaties op. Vooral bij de Bernadette Maria School aan Aan ’t Verlaat. Hier is de rijrichting omgekeerd en rijden nu veel autos, bussen en trucks voor de ingang langs. Zowel de BMS als de vereniging hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente. De gemeente heeft dat bezwaar doorgestuurd naar de daarvoor ingerichte Kamer, met de mededeling dat we binnen 12 weken antwoord krijgen. Hopelijk zijn dan de werkzaamheden afgerond. Blijft dat er een hachelijk situatie is ontstaan. Vanochtend heeft de Vereniging poolshoogte genomen bij de school. De ingestelde omleidingsroutes worden goed gebruikt, dat is duidelijk. Het was erg druk voor de school. De rijsnelheid was niet hoog, maar ouders die net hun kind hadden weggebracht wisten met veel voorbeelden te vertellen dat dat beslist niet altijd het geval is. Gekken heb je altijd, maar die rijden dus nu voor de school langs.

Op andere punten werd het verkeer gereguleerd met borden. Ook waren er twee verkeersregelaars aanwezig.Volgende week wordt die dubbele bezetting teruggebracht tot één verkeersregelaar, werd door de opzichter van de werkzaamheden verteld. Hij zou ook de verwarrende bebording aanpassen. Op punten waar dat nu niet meer mag rijden toch veel auto’s gewoon hun oude route. Zelfs een politiewagen rijdt pardoes tegen het verkeer in.

De vereniging heeft de gemeente en de politie gevraagd extra alert te zijn op het verkeer en vooral op de veiligheid van de schoolkinderen (en natuurlijk ook de volwassen).

Met de BMS houden we nauw contact of we echt moeten ingrijpen. Hopelijk dempt de gemeente de put op tijd.

Vuilnisophaaldagen