Home » 2012 » februari

Monthly Archives: februari 2012

Steek energie in je woning!

De gemeente stimuleert bewoners om energiebesparende maatregelen te nemen. De komende periode is de Indische Buurt aan de beurt. De belangenvereniging Onze Indische Buurt ondersteunt we deze actie van harte.

De gemeente laat ons het volgende weten:

Beste bewoner van de Indische Buurt,
U woont in een mooie buurt met prettige woningen. Veel van die woningen zijn gebouwd in de periode dat er nog niet of weinig aan energiebesparende maatregelen werd gedaan bij de bouw. In een deel van de woningen zijn daarna al energiebesparende maatregelen zijn genomen, zoals bijvoorbeeld isolatieglas. Maar in veel woningen zijn nog (meer) energiebesparende maatregelen mogelijk. U kunt hierbij denken aan dak-, vloer- of gevelisolatie, maar ook isloatieglas, zonnepanelen en ketelvervanging.

Wellicht vraagt u zich ook af welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn. Wat is de beste keuze en wat zijn geschikte bedrijven? Wat kost het en welke subsidies zijn er? En waar moet u opletten als u een woning met cultuurhistorische waarde heeft?
Met de campagne Steek energie in je woning! helpt de gemeente Delft huiseigenaren op weg. Tientallen huiseigenaren in andere wijken deden al mee. Nu is het de beurt aan Vrijenban, inclusief de Indische Buurt.

Graag laten we u nu vast weten dat op 3 en 11 april informatieavonden organiseren. In maart ontvangt u hiervoor een uitnodiging en kunt u zich aanmelden. Wilt u nu al meer weten? Kijk dan vast op het Energieloket: www.energieloket.info/vrijenban.

Woningen met cultuurhistorische waarde
Veel woningen in de Indische buurt hebben cultuurhistorische waarde of bijzondere details bij de ramen. Dan is het extra van belang om de maatregelen zorgvuldig uit te voeren, zodat het beeld van de woning niet wordt aangetast. Denkt u dat uw woning cultuurhistorische waarde heeft?
En heeft u serieuze interesse in het aanbrengen van isolatieglas? Meld dit dan bij uw aanmelding bij het Energieloket. De gemeente wil graag samen met u kijken hoe de woning op de beste manier kan worden aangepakt.

Samen maatregelen nemen
Bent u lid van een VvE of wilt u met een groep eigenaren uit één straat samen energiebesparende maatregelen nemen? Neemt u dan nu vast telefonisch contact op met het Energieloket. Samen bekijken we op welke manier de gemeente u als groep kan ondersteunen.

Contact Energieloket
E-mail: energieloket@stichtingerea.nl.
Telefoon : 015-215 00 81
Meer informatie: www.energieloket.info/vrijenban.

Vuilnisophaaldagen