Home » 2022 » april

Monthly Archives: april 2022

Dagopvang aan Surinamestraat sluit de deuren

Op 7 april jl. is tijdens het reguliere beheerplatform door de gemeente en door Perspektief medegedeeld dat de dagopvang aan de Surinamestraat 1 gaat sluiten. Dat gaat in op 2 mei aanstaande.

Het bleek dat het aantal bezoekers drastisch terug liep. De oorzaak hiervan is dat er steeds minder daklozen in Delft zijn. De instroom van daklozen is lager, maar door succesvolle begeleiding van de cliƫnten naar een terugkeer in de maatschappij is, de uitstroom juist toegenomen. Dubbele winst.

De overlast van de daklozen is sinds de opening van de dagopvang in 2008, steeds verder teruggelopen. Dat is mede te danken aan het beheerplatform waarin de belangenvereniging Onze Indische Buurt, samen met politie, gemeente en Perspektief, de overlast besprak en het beheerplan vast stelde. Perspektief had de rol van uitvoerder en handhaver van de regels, en deed dat met verve. Aanvankelijk kwam het beheerplatform maandelijks bij elkaar. Door de teruglopende overlast werd die frequentie steeds lager tot twee keer per jaar.

Voor de buurt betekent dit dat beheerplatform wordt opgeheven, en de voorzieningen die indertijd zijn genomen, zoals de APV met betrekking van het nuttigen van alcohol langs de Oostsingel weer wordt ingetrokken.

Vuilnisophaaldagen