Home » 2023 » april

Monthly Archives: april 2023

Petitie tegen sloop Sumatrastraat/Lombokstraat

Woningcorporatie Vestia is gesplitst en heet nu Stedelink.

Vestia heeft voor de Borneostraat, Lombokstraat en Sumatrastraat plannen ontwikkeld voor renovatie en verduurzaming. Stedelink lijkt daar nu op terug te komen en onderzoekt sloop van de Lombokstraat en Sumatrastraat.

De bewoners zijn het daarmee niet eens! Technisch is renovatie en verduurzaming goed mogelijk. Er is weliswaar sprake van achterstallig onderhoud van tientallen jaren, onder andere veroorzaakt door de financiële problemen van Vestia. De Borneostraat wordt wél gerenoveerd en verduurzaamd, dit vanwege de uitverkoop van sociale huurwoningen door Vestia om de financiële problemen van destijds het hoofd te bieden.

Met de sloop van de Lombok- en Sumatrastraat verdwijnt wederom een authentiek en karakteristiek stukje van Delft. Het zijn niet alleen woningen die worden gesloopt maar ook de sociale cohesie en samenhang. De bewoners zijn méér dan alleen buren! Wij zorgen voor elkaar en geven om elkaar!

Het zou zonde zijn als dit buurtje verdwijnt, er zijn in Delft geen buurten meer als deze!

Steun onze strijd vóór renovatie en tegen sloop! BEHOUD ONZE BUURT!

Namens de bewoners van de Lombok- en Sumatrastraat, hartelijk dank!

Klik op de volgende link om naar de petitie te gaan : https://www.petities.com/geen_sloop_lombokstraat__sumatrastraat_delft

Vuilnisophaaldagen