Home » Dossiers » Dagopvang » Nieuw beheerplan vastgesteld

Nieuw beheerplan vastgesteld

Sinds enige tijd is rondom de dagopvang voor daklozen een beheerplatform actief waarin bewoners, de bedrijven, de gemeente, Perspektief en de politie samenwerken aan de beheersbaarheid van de omgeving. De samenwerking in het platform is erg goed. Er is sinds de opening van de dagopvang verhoogd toezicht geweest door politie, de gemeente en PerspeKtief. Het geheel van maatregelen werkt goed. De overlast is klein, en de verwachte problematiek is gelukkig van een heel andere orde dan aan de oude locatie aan de Oostsingel. PerpeKtief heeft ook heel duidelijke sancties bij overtreding van de huisregels. De cli nten van de dagopvang proberen zich goed goed mogelijk aan de regels te houden.

Onlangs is een nieuw beheerplan vastgesteld dat eigenlijk maar minimaal gewijzigd is. Het doel van het beheerplatform is om het toezicht tot normale proporties terug te brengen, en liefst op te nemen in het regulier toezicht. Zo is het ook verwoord in het nieuwe beheerplan. Mocht er onverhoopt toch aanleiding toe zijn, dan wordt het toezicht weer verhoogd.

Wat dat betreft verdienen de daklozen een pluim voor hun gedrag en activiteiten. Zo wordt bijvoorbeeld de tramhalte aan de Vrijebanseweg keurig schoongehouden.

Vuilnisophaaldagen