Home » Dossiers » Politiek » Slopen muurtje

Slopen muurtje

In de stadskrant van 12 juli staat bij de rubriek “verplichte publicaties voor de gehele stad” een aanvraag voor een opmerkelijke sloopvergunning. Ten behoeve van de aanleg van de spoortunnel moet er een muurtje worden gesloopt. Het muurtje ligt naast de Bagijnetoren ter hoogte van Phoenixstraat 37. Het muurtje valt, zo staat te lezen, wel onder de monumentenwet. Hieronder staat een foto van het te slopen muurtje afgebeeld. U herkent het muurtje waarschijnlijk wel als het laatste overgebleven deel van de stadswal die Delft in haar gloriedagen omringde. De stadswal is indertijd afgebroken en ingepikt door Den Haag die van de stenen het Binnenhof gebouwd zou hebben. De huidige burgemeester komt ook uit Den Haag en is kennelijk gestuurd door Den Haag om ook de laatste stenen op te halen.

De bagijnetoren en de stadswal

Foto wikipedia.

Vuilnisophaaldagen