Home » Dossiers » Dagopvang » Pappen, nathouden en romantiseren

Pappen, nathouden en romantiseren

Op de website van Politiek Delft wordt melding gemaakt van een geslaagde barbecue voor dak- en thuislozen in de Delftse Hout. Aan het eind van de BBQ komt de de organisatie tot het lumineuze idee om dit voor eeuwig in stand te houden door de suggestie te doen om een slaapplek voor de daklozen in de Delftse Hout op te richten. Er wordt meteen een gironummer aan gekoppeld voor donaties.

Dit geeft aan dat nog steeds niet iedereen in de gaten heeft dat pappen en nathouden geen oplossing biedt. Deze aanpak, die aan de Oostsingel heeft aangetoond dat dat niet werkt, is aan de Surinamestraat verlaten. Hier wordt bewezen dat met het opleggen van algemene normen aan daklozen, een werkbare situatie is ontstaan.

De slaapplekken in de Delftse Hout voor de dak- en thuishebbers staan op de camping aldaar. Voor de dak- en thuislozen mogen geen uitzonderingen worden gemaakt: zij leven in dezelfde samenleving en dienen zich daar ook naar te gedragen. Doel van dak- en thuislozen opvang moet erop gericht zijn om hen weer een normale rol in de samenleving te bieden; niet om een uitzonderingspositie te creëren of te in stand te houden.

HET MOTTO: SAMEN STADGENOOT 26 Juni was er weer een gezellige barbeque georganiseerd voor de dak en thuislozen en belangstellenden, in het Delftse Hout. De barbeque werd mede mogelijk gemaakt in het kader van de WMO, gesubsidieerd door de gemeente Delft en Fonds 1818. Hans van Bemmel en alle hulpkrachten hadden zich weer ingespannen om deze barbeque tot een geslaagd feest te maken. De dak en thuislozen van Delft waren in grote getalen gekomen en genoten van het lekkere eten en de prachtige dag.

Hier en daar werden ook een aantal politici gespot. Dhr. Clason deelde rozen uit. Niet namens de PVDA maar gewoon als medemens. De rozen verwisselden regelmatig van eigenaar, dat was erg leuk! Heel toevallig was er ook iemand jarig en we zongen uit volle borst het; lang zal hij leven, mee! De jarige vertelde mij later dat hij nog nooit zo’n mooi verjaardagsfeest had gehad en dat er nog nooit zoveel mensen voor hem hadden gezongen. Zelfs de burgemeester zong mee, kwam hij later nog even vertellen. Er was blijkbaar flink geoefend met de burgers,worstjes en andere lekkernijen, want deze smaakten iedereen goed. Het toetje(vruchtjes met slagroom)was de parel op de kroon! Op het gras verzamelden de voldane buikjes zich, naar gelang, met of zonder hond. Honden waren alom vertegenwoordigd. Grote en kleine, met ook grote en kleine trek. Peter Stok, met wie ik naar deze barbeque ben gegaan, werd nog uitgenodigd om gitaar te spelen, maar helaas is aucoustisch spel, niet echt Peter zijn “ding”. Die houdt meer van basgitaar. Maar al met al, een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Tijdens deze barbeque dachten Peter en ik ineens, hoe handig het zou zijn als deze mensen een plekje in het Delftse hout zouden kunnen hebben om te slapen. Met Tenten en toezicht natuurlijk en gitaarspel in het maanlicht. DROMEN DROMEN en nog maar eens DROMEN Natuurlijk kan iedereen zich aanmelden als donateur. Elk bedrag is welkom. stichting stadsdiakonaat Delft en omstreken GIRO 620389141 mvv SAMEN STADGENOOT.

Website : Politiek Delft

Vuilnisophaaldagen