Home » Bestemmingsplan » Voorbereidingsbesluit

Voorbereidingsbesluit

Vandaag heeft de gemeente op het RIS een voorbereidingsbesluit gezet, met de opmerking dat dit behandeld zal worden in de raadsvergadering van gisteren. Wij hebben geen informatie of dat laatste inderdaad gebeurd is. Het voorbereidingsbesluit betreft het bedrijventerrein Noord (DSM). Het gebied waar dit voorbereidingsbesluit over gaat omvat ook het stuk van de Indische buurt ten westen van de Vrijebanselaan (de “scheg” in gemeente-jargon).

Een voorbereidingsbesluit is een besluit van de gemeente waarin zij aangeeft van plan te zijn het bestemmingsplan ter plaatste aan te passen, en daarbij gelijktijdig het vigerende bestemmingsplan buitenspel zet. We hebben dat gezien met de dagopvang aan de Surinamestraat. Het bestemmingsplan was hiervoor niet geschikt, maar met een voorbereidingsbesluit kon het allemaal wel ineens. Voor de bewoners van de scheg betekent dit dat zij minder mogelijkheden hebben om wijzigingen aan hun huis uit te voeren. Kortom, dit is wel een besluit waar zorgvuldig naar gekeken moet worden.

Saillant detail is dat vorig jaar ook al een voorbereidingsbesluit voor dit gebied is genomen. Omdat de gemeente in de tussentijd verzaakt heeft om te starten met een nieuw bestemmingsplan, moest er een nieuw voorbereidingsbesluit genomen worden. Volgens ons is dat oneigenlijk gebruik van het instrument voorbereidingsbesluit. Het besluit zal gepubliceerd worden waarna bezwaar aangetekend kan worden. We houden u op de hoogte.

Vuilnisophaaldagen