Home » Dossiers » Dagopvang » Toch nog rechtszaak over daklozenopvang

Toch nog rechtszaak over daklozenopvang

Uit : Algemeen Dagblad

Toch nog rechtszaak over daklozenopvang

LEX DE JONGE DELFT – Van overlast mag sinds de vestiging dan nauwelijks sprake zijn, de daklozenopvang aan de Surinamestraat blijft onderwerp van juridische strijd.

Maandag 2 februari staan de Belangenvereniging Onze Indische Buurt en de Stichting Bedrijven Vrijenban tegenover de gemeente voor de rechter.

Inzet is de locatiekeuze van de daklozenopvang. De eisers houden vol dat de gemeente de Surinamestraat destijds ten onrechte heeft aangewezen als de nieuwe plek voor daklozen. € En daar doet het feit dat het in de buurt redelijk rustig is, niets aan af, € € zegt voorzitter Frans Vrins van Onze Indische Buurt. Ook ondernemer Frans van der Lee van de Stichting Bedrijven Vrijenban huldigt dit standpunt. € Of we nog steeds vinden dat de opvang weg moet? In principe wel ja. € €

De rechtszaak komt niet uit de lucht vallen. Het gaat om een zogenaamde bodemprocedure die al jaren geleden is ingezet. Sindsdien zijn er al vele rechtszaken gevoerd. De gemeente verloor er verschillende, maar wist de problemen met de vestiging uiteindelijk te voorkomen door de autohifi-zaak naast de opvang voor 175.000 euro € af te kopen € .

Volgens de eisers zou de Surinamestraat als locatie in een eerder stadium als ongeschikt zijn afgevoerd. Zo eiste de gemeente eerst dat de opvang niet verder dan 500 meter van het centrum mocht liggen. Later werd dat een kilometer. Weer later stelde ze dat er niet op een paar meter gekeken zou worden.

Omdat de Surinamestraat zeker 1370 meter van het centrum ligt, zou deze allang van de lijst moeten zijn afgevoerd.

Vuilnisophaaldagen