Home » Dossiers » Dagopvang » Vasthouden en niet verslappen !

Vasthouden en niet verslappen !

Een rondje langs de velden levert onderstaande reacties op uit de buurt ten aanzien van de overlast door de komst van de dagopvang. Vasthouden en niet verslappen !

Verwachte overlast Surinamestraat blijft uit

DELFT – Het valt mee met de daklozenopvang aan de Surinamestraat. Dat is de teneur van de reacties van omwonenden en omliggende bedrijven.

Bergen overlast vreesden zij en de Indische buurt vooraf. De eerste maanden bleef de overlast echter beperkt tot vijftien incidentjes. Vaak drinken op straat, een enkele keer een auto die beschadigd werd.


€ Wij hebben het idee dat de verslaafden in de binnenstad blijven hangen, € € zegt Frans van der Lee, directeur van het gelijknamige transportbedrijf. € Ik denk dat de daklozenopvang toch te ver uit hun route ligt. € € Arie Benard, directielid van Bruker AXS, zoekt de oorzaak elders: € Het komt doordat beheerder stichting Perspektief (zorginstelling, red.) zo streng controleert, mede door ons aandringen op naleving van de regels. € €

Toch is de kou nog niet helemaal uit de lucht. € De laatste tijd komt de politie hier minder in de straat, € € signaleert Benard. € Enig wantrouwen is dus op z € n plaats. € € Juist nu namelijk heeft Perspektief tegen een platform van gemeente, bedrijven en omwonenden gezegd de openingstijden te willen verruimen. Facility officer Eleonore de Vette: € Ik bespreek dat binnen de Stichting Bedrijventerrein Vrijenban en kom erop terug. € € Benard: € Laat de gemeente maar bewijzen dat ze de situatie zo kunnen houden. € €

Martin Roseleur, eigenaar van Auto Hifi Corner, won indertijd een proces tegen de gemeente Delft. Op basis daarvan gaf de gemeente hem een groot geldbedrag als hij maar niet weer naar de rechter zou stappen. Inbrekers heeft hij nog niet gezien. € Maar we zijn er nog niet, € € waarschuwt hij.

Volgens hem houdt de gemeente Delft zich niet aan de gemaakte afspraken: voor en na sluitingstijd hebben niet altijd meer de toegezegde controles plaats. € Soms zelfs € sochtends en € s avonds totaal niet. Als de daklozen dat zien, cre er je overlast. € €

Buurman Arie van Os van groothandel Koekkoek laat zich uit in soortgelijke bewoordingen: € Het valt me tot nu toe honderd procent mee. Ik had verwacht dat onze deur dicht moest, maar hij staat nog altijd open. Alleen vraag ik me af: hoe is het over een jaar? € €

Frans Vrins, voorzitter van de belangenvereniging Onze Indische Buurt, ziet de toekomst zelfs zonnig in: € Houden zo! € €

Binnenkort zal echter de nachtopvang aan de Spoorsingel sluiten vanwege de komst van de Delftse spoortunnel en voor dat moment vreest hij. € Maar concentratie van de dag- en nachtopvang op © ©n plek vinden wij ongeschikt. En ons is ook verzekerd dat er aan de Surinamestraat alleen een dagopvang zou komen. € €

Bron Algemeen dagblad

Vuilnisophaaldagen