Home » Dossiers » Bomen en groen » Gebiedsvisie Delftse Hout

Gebiedsvisie Delftse Hout

Detailkaart uit de gebiedsvisie Delftse HoutDe gemeente heeft een gebiedsvisie op de Delftse Hout opgesteld. De Delfste Hout is een belangrijk recreatiegebied voor heel Delft, en zeker voor de Indische Buurt. Veel bewoners komen wekelijks in de Delftse Hout. De gebiedsvisie is zeker een interessant stuk. Hieronder een passage. Het hele document is te vinden via deze link. De visie ligt tot 14 juli ter inzage. In deze periode is inspraak mogelijk. Dat kan zowel schriftelijk als mondeling. Hiervoor is een inspraakavond gepland. Deze vindt plaats op donderdag 10 juli 2008, van 19.00 tot 21.00 uur bij de Papaver, Korftlaan 6 in de Delftse Hout.

De visie kent een aantal aantrekkelijke punten. Het idee is bijvoorbeeld dat de toegang vanuit Delft beter wordt. In de visie wil de gemeente de A13 hiervoor (deels) ondergronds wordt.

In het kaartje hierboven is te zien dat de grote plas uitgebreid wordt met een aantal watergangen zodat er eilanden ontstaan. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om er met een bootje op uit te gaan. Nadeel is dan dat de grote grasvelden verdwijnen.

Verder is het gehalte aan landinrichtingstaal en jargon behoorlijk groot. De gebiedsvisie betreft de gehele Delftse Hout, dus niet alleen het stukje dat is weergegeven in de kaartje.

….
Er is een aantal overwegingen om het raamwerk te enten op de landschappelijke ondergrond. Door aan te sluiten op de landschappelijke ondergrond ontstaan mogelijkheden om de cultuur istorische onderlegger een hernieuwde zeggingskracht, een vernieuwde betekenis te geven. Daarmee kan de authenticiteit van dit gebied als onderscheidend kenmerk aan kracht winnen. Door aan te sluiten op de landschappelijke ondergrond ontstaan er mogelijkheden om stad en land, Delft en Delftse Hout sterker met elkaar te zwaluwstaarten.

gebiedsvisie Delftse Hout

Vuilnisophaaldagen