Home » Dossiers » Dagopvang » De gemeente laat haar tanden zien

De gemeente laat haar tanden zien

Wie is er nou de baas in deze stad ? De gemeente smeekt in onderstaande brief de stichting PerspeKtief op haar blote knie n om in het vervolg toch liever wat eerder met de informatie te komen. Alstublieft ? Dat is toch niet teveel gevraagd ? Toe nou, geef ons die informatie wat eerder ?

Uit andere stukken blijkt dat het tekort kan oplopen tot 1,7 miljoen euro. De gemeente subsidieert de stichting voor een kleine 2 miljoen euro, dat is ongeveer 20% van de totale inkomsten van de stichting. Er zijn subsidies ingetrokken voor kleinere tekorten.

Hieronder de brief die de gemeente naar de stichting stuurt (indien de raad ermee instemt).

In besprekingen tussen vertegenwoordigers van uw Stichting en vertegenwoordigers van de gemeente Delft op 5 maart en o.a. 19 en 26 mei 2008 informeerde u ons over de financi le situatie van de Stichting PerspeKtief zoals die in het boekjaar 2007 is ontstaan.

Naar aanleiding van die besprekingen spreken wij allereerst onze ontstemming uit over het feit dat wij nu pas zijn ge nformeerd over de overschrijdingen van de begroting, de gevolgen voor het resultaat en de slechte liquiditeitspositie (foei !, red). Graag hadden wij conform de algemene wet bestuursrecht al gedurende het boekjaar informatie verkregen over de sterk afwijkende financi le ontwikkelingen binnen uw Stichting.

Tijdens de genoemde besprekingen informeerde u de vertegenwoordigers van de gemeente ook over de resultaten van uw onderzoek naar de afwijkingen tussen de begroting 2007 en de voorlopige cijfers over 2007 van de Stichting PerspeKtief en de maatregelen die u op basis hiervan neemt. Via deze weg laten wij u weten in te stemmen met de door u aangekondigde maatregelen en de afspraken die u naar aanleiding hiervan met de vertegenwoordigers van de gemeente heeft gemaakt, te weten:

  • op 9 juni 2008 stelt de Raad van Toezicht van PerspeKtief de jaarrekening 2007 en de begroting 2008 vast;
  • in week 25 is de concept- begroting 2009 van PerspeKtief beschikbaar;
  • in week 25 legt PerspeKtief een liquiditeitsoverzicht en prognose over aan de gemeente;
  • in week 26 heeft PerspeKtief een plan van aanpak gereed (doel is: financi n PerspeKtief € in control € );

Graag willen wij ook een € vinger aan de pols € kunnen houden waar het de verbetering van de financi le situatie bij de Stichting PerspeKtief betreft en zouden wij in 2008 en 2009 graag per kwartaal ge nformeerd willen worden over de actuele financi le situatie van PerspeKtief en de stand van zaken ten aanzien van de door de gemeente gesubsidieerde dienstverlening. Waar zich tussentijds relevante ontwikkelingen voordoen, worden wij graag direct op de hoogte gebracht.

Tot slot vragen wij, zoals tevens met u besproken op 26 mei, uw aandacht voor het feit dat het college op 13 december 2002 eenmalig een bedrag ter hoogte van 250.000 beschikbaar stelde voor de verbouwing van Spoorsingel 7 en 8 ten behoeve van de nachtopvang en het sociaal pension. Wij verzoeken u dit in de jaarstukken als zodanig ook tot uitdrukking te brengen.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben ge nformeerd.

Hoogachtend,

het college van burgemeester en wethouders van Delft,

, burgemeester

, secretaris

Bron : RIS gemeente Delft

Vuilnisophaaldagen