Home » Dossiers » Dagopvang » Financi le tekorten PerspeKtief

Financi le tekorten PerspeKtief

Er is meer duidelijkheid in de oorzaak van de financi le tekorten bij de Stichting PerspeKtief. Hoewel het jaarrapport 2007 nog niet vrij is gegeven, wordt onderstaande informatie vrijgegeven. Hierin wordt met geen woord gerept over de kosten van de juridische procedures voor de dagopvang. Het bericht van enkele dagen geleden in het AD lijkt daarmee te berusten op foutieve informatie. Bewust of onbewust verstrekt.

Op 26 mei deelde de Raad van Bestuur van PerspeKtief mee dat e.e.a. nu pas duidelijk is geworden is gelegen in het feit dat er gedurende het boekjaar 2007 geen management info beschikbaar was.

Het verlies is ontstaan door overproductie op enkele onderdelen waarvoor er geen financi le dekking was. Ook was er sprake van onderproductie op andere onderdelen, waardoor men financiering misloopt (+/- 450.000). Daarnaast werd er voor een bedrag van 600.000 extern personeel in dienst genomen zonder dat er financi le middelen beschikbaar waren. Tot slot ligt er nog een rekening van het pensioenfonds (+/- 400.000).

Als gevolg hiervan heeft PerspeKtief te maken met een liquiditeitsprobleem.

Op basis van het huidige uitgavenpatroon zal dit aan het einde van dit jaar zijn opgelopen tot zo € n 1,3 miljoen euro.

De Raad van Bestuur deelde verder nog mee dat de begroting 2008, op basis waarvan productieafspraken zijn gemaakt, naar mening van Raad van Toezicht ten onrechte alleen door de Raad van Bestuur is vastgesteld.

Tot slot werd de Raad van Bestuur van de Stichting PerspeKtief er tijdens het overleg op 26 mei door de gemeente nog op gewezen dat de gemeente op 13 december 2002 eenmalig een bedrag ter hoogte van 250.000 beschikbaar stelde voor de verbouwing van Spoorsingel 7 en 8 ten behoeve van de nachtopvang en het sociaal pension.

Bron : Raadstukken 26 juni 2008

Vuilnisophaaldagen