Home » Dossiers » Politiek » Burgemeester wil meer status en macht

Burgemeester wil meer status en macht

In deze rubriek van de “Delft op Zondag” is vandaag de Burgemeester G.A.A. Verkerk himself aan het woord.

De burgemeester vertelt wat hij zou willen veranderen aan het burgemeesterschap. Hij meldt : “er wordt veel verwacht van een burgemeester terwijl hij (ik, red) feitelijk en formeel niet veel kan”. Ik neem aan dat Verkerk daarvan op de hoogte was toen hij voor dit baantje koos. Hij mist kennelijk de competentie om een goede burgemeester te zijn, maar zoekt de oorzaak van zijn falen buiten zichzelf. Dat wordt nog versterkt door de opmerking verderop in het interview : “Zo ben ik blij met de maatregel van minister Ter Horst die de uitbreiding van de burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid mogelijk maakt”. Hij wil dus gewoon meer macht. Niks meer democratie, niks verkeerde competenties, hij wil gewoon meer macht. Dan hoeft ie minder rekening te houden met regels en procedures.

In het interview worden totaal 10 vragen gesteld. Op maar liefst twee vragen (dat is toch 20%) refereert onze burgervader aan de vervelende locatie waar nu de college-vergaderingen worden gehouden. Wat houdt die man bezig ? Status en macht !

Lees het artikel op de website van de Krant op Zondag

Vuilnisophaaldagen