Home » Dossiers » Dagopvang » Inbreker sportfondsenbad blijkt geen onbekende

Inbreker sportfondsenbad blijkt geen onbekende

Een potje inbreken om onderdak te hebben. Hoe ver zal het gaan.

Inbreker sportfondsenbad blijkt geen onbekende

DELFT – De inbreker (30) die dinsdagmorgen werd betrapt in het bubbelbad van het sportfondsenbad in Delft, is geen onbekende bij het personeel aan de Weteringlaan. € Hij heeft al twee keer eerder ingebroken bij ons, € € zegt bedrijfsleider Piet Reedijk.

Bij eerdere inbraken nam hij een bezoekerscomputer en drank mee uit het zwembad. Dankzij eerder gemaakte bewakingsvideo-opnamen kon Reedijk de ongewenste gast bij zijn derde poging herkennen aan zijn kleding en houding. € Toen ik zeker wist dat hij het was, heb ik de politie gebeld. € €

De inbreker is aangehouden. Wat er verder met hem gebeurt, is nog niet bekend.

Woensdag werd bekendgemaakt dat de drievoudige inbreker op heterdaad werd betrapt toen hij rustig gebruikmaakte van het bubbelbad onder het genot van een biertje en een sigaret. € Nou, dan heb ik in ieder geval onderdak voor vannacht, € hoorde Reedijk de inbreker zeggen toen hij de man aantrof.

Bij zijn drie inbraken heeft deze behoorlijk wat sporen achtergelaten. Vooral het stelen van de computer had vervelende gevolgen voor het sportfondsenbad. Alle bezoekersgegevens stonden op de gestolen computer.

€ Hier hebben we veel last van gehad. Onze bezoekers konden niet naar binnen en dat leverde de nodige wachttijden en irritaties op, € € vertelt Piet Reedijk. Dankzij de technische dienst en de vervangende materialen was de aangerichte schade in de namiddag opgelost.

Door defecte detectoren in het beveiligingssysteem kon de inbreker de deur van de sauna openbreken met een koevoet. € Er waren mankementen in het systeem, maar die zijn nu verholpen, € € meldt de bedrijfsleider. De beveiliging van het zwembad is nu weer optimaal. € Met de herstelde detectoren, videocamera € s en alarmsystemen is het voor onze vriend niet meer mogelijk om bij ons binnen te komen, € € zegt een gerustgestelde Reedijk lachend.

Bron : Algemeen dagblad

Vuilnisophaaldagen