Home » Dossiers » Dagopvang » Buurt zet juridische strijd tegen dagopvang voort

Buurt zet juridische strijd tegen dagopvang voort

DELFT – – De kou mag dan uit de lucht zijn tussen de gemeente Delft en de toekomstige buurman van de daklozen- en verslaafdenopvang aan de Surinamestraat, de rest van de buurt zet de juridische strijd onverminderd voort. Het gaat om de andere bedrijven op het terrein en de omwonenden, die koste wat kost willen voorkomen dat de dagopvang van de stichting PerspeKtief in gebruik wordt genomen. Ze vrezen voor overlast. Uit het Algemeen Dagblad

Buurt zet juridische strijd tegen dagopvang voort

Door JULIA BROOS
DELFT – – De kou mag dan uit de lucht zijn tussen de gemeente Delft en de toekomstige buurman van de daklozen- en verslaafdenopvang aan de Surinamestraat, de rest van de buurt zet de juridische strijd onverminderd voort.

Het gaat om de andere bedrijven op het terrein en de omwonenden, die koste wat kost willen voorkomen dat de dagopvang van de stichting PerspeKtief in gebruik wordt genomen. Ze vrezen voor overlast.

Dinsdag werd bekend dat de belangrijke bezwaarmaker, buurman Auto Hifi Corner, zijn juridische strijdbijl begraaft na een deal met de gemeente. Beide partijen houden de kaken stijf op elkaar als gevraagd wordt naar de inhoud van de overeenkomst, maar volgens betrouwbare bronnen zou Auto Hifi Corner tussen de © ©n en anderhalf ton hebben gekregen. In ruil voor dat bedrag trekt de ondernemer zijn juridische procedures in. Daarmee valt een grote last van de schouders van de gemeente. Diverse malen dolf ze het onderspit in de rechtszaak tegen de ondernemer. De rechter vond dat er onvoldoende was gedaan om het bedrijf tegen overlast te beschermen.

De gemeente meent dat de verhuizing van de daklozen en verslaafden van de huidige (tijdelijk gedoogde) locatie aan de Oostsingel naar de Surinamestraat nu € een grote stap dichterbij € is gekomen. Advocaat Drok, die de andere ondernemers op het bedrijventerrein bijstaat, noemt die conclusie € te kort door de bocht € . € Alle bezwaren die voor Auto Hifi golden, gelden zeker ook voor mijn cli nten Van der Lee BV. en Bruker AXS. Wij zullen dus zeker weer van ons laten horen in de rechtszitting die volgt. € € Een eventuele zak geld houdt de bedrijven niet tegen. € Mijn cli nten hebben principieel bezwaar tegen de komst van zo € n opvang op een bedrijventerrein. Er ontbreekt hier sociale controle. € € Ook de omwonenden houden voet bij stuk. € Onze bezwaren tegen de opvang zijn niet zomaar wegge bd, € € aldus Frans Vrins, voorzitter van de belangenvereniging Onze Indische Buurt. Alle ogen zijn nu gericht op de rechter. Die moet beslissen of de opvang naar de Surinamestraat mag verhuizen. Hij wordt dezer dagen door Delft benaderd.

Vuilnisophaaldagen