Home » Dossiers » Dagopvang » Dagopvang mag aan Oostsingel blijven

Dagopvang mag aan Oostsingel blijven

De rechter oordeelt in het voordeel van de gemeente. Hopelijk krijgen we snel inzicht in de uitspraak, want tijdens de rechtzitting bleek aan het gedoogbesluit nog wel een en ander te mankeren. We volgen het nieuws. Het Algemeen dagblad bericht het volgende :

Dagopvang mag aan Oostsingel blijven

Door LEX DE JONGE
DELFT Goed nieuws voor de daklozen van Delft. Ze houden voorlopig hun onderkomen aan de Oostsingel. Dat heeft de Haagse rechtbank maandag bepaald.

De omwonenden hadden een kort geding aangespannen tegen de gemeente die onlangs besloot de dagopvang langer open te houden. De gemeente zag geen andere oplossing, nadat ze voor de vierde keer een rechtszaak tegen het nieuwe onderkomen aan de Surinamestraat verloor.

Het probleem is dat de dagopvang voor de veelal verslaafde daklozen op de huidige lokatie al jaren wordt gedoogd. Voor omwonenden was de nieuwe vertraging in de verhuizing er een te veel. Zij stapten naar de rechter

Die vindt dat de daklozen er nog even mogen blijven. Hoe lang en onder welke voorwaarden blijft onduidelijk, omdat van het vonnis nog niet meer bekend is dan dat zij positief uitvalt voor de daklozen. Het dienstencentrum Perspectief dat zich onder meer inzet voor de Delftse daklozen wil daarom nog niet reageren. Ook de gemeente en de bewonersvereniging Oostsingel onthouden zich om die reden nog van commentaar.

De nieuwe huisvesting voor de ongeveer 160 daklozen kampt al lang met grote vertragingen. Eind 2006 ging het pand tijdens oud en nieuw in vlammen op. Daarna was het tot vier keer toe de rechter die een stokje stak voor de ingebruikname van het pand.

Op 27 november vorig jaar stelde de rechtbank nog dat de gemeente niet genoeg rekening hield met de belangen van een lokale Auto Hifi- zaak die grote overlast vreest van het pand aan de Surinamestraat. Extra maatregelen hielpen niet. De rechter beoordeelde ze in december als onvoldoende.

Zie artikel op de site van het Algemeen dagblad

Vuilnisophaaldagen