Home » Dossiers » Dagopvang » “Dakloze zijn ook mensen”

“Dakloze zijn ook mensen”

“Dakloze zijn ook mensen” staat in graffiti geschreven op de gevel van het gebouw van Auto Hifi Corner. Daarnaast zijn er 34 harddrugsverslaafden en 49 alcoholverslaafden.

Werkstraf voor mishandelingen

DELFT – De politierechter heeft een 47-jarige Delftenaar veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor twee mishandelingen en bedreiging.

De drugsverslaafde man had september vorig jaar een vrouwelijke kennis geslagen en haar en haar zoon met een mes bedreigd. De ruzie zou zijn gegaan om drugsgeld. De man woonde bij het slachtoffer en wilde volgens haar een drugspand van het huis maken. Daar had het slachtoffer echter geen zin in.

De vrouw wilde de Delftenaar daarom het huis uit hebben. Dat wilde hij niet, waarna hij de vrouw sloeg en haar en haar zoon met de dood bedreigde. € Ik sloop je, je moeder is een kankerhoer, ik maak je dood, € € zou hij gezegd hebben.

Volgens de verdachte lag het allemaal anders. Volgens hem was de vrouw verliefd op hem, maar voelde hij niets bijzonders voor haar. De frustratie daarover zou haar ertoe gebracht hebben het verhaal over de mishandeling op z € n minst aan te dikken.

De officier van justitie hechtte daar weinig geloof aan. € Meneer is drugsverslaafd en heeft al een reeks mishandelingen op zijn naam staan. Als hem iets niet aanstaat, neemt hij zijn toevlucht tot geweld. € € Ze eiste twee maanden gevangenisstraf.

De rechter ging niet zo ver. Hij veroordeelde de man tot 120 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.

Bron : Algemeen Dagblad

Vuilnisophaaldagen