Home » Dossiers » Dagopvang » Gemeenteraad geeft Rensen er van langs

Gemeenteraad geeft Rensen er van langs

DELFT – Bericht van RTV West

DELFT – De omstreden opvang voor daklozen en verslaafden in Delft verhuist alsnog naar de Indische buurt of blijft voorlopig zitten op haar huidige stek. De rechter kiest vrijdag uit © ©n van die twee opties. Een bedrijf naast de nieuwe opvangplek aan de Surinamestraat had eerder bezwaar gemaakt tegen de verhuizing van de daklozen en verslaafden van de Oostsingel. De winkelier vindt dat de gemeente te weinig heeft gedaan om eventuele overlast in de toekomst te voorkomen.

Een rechtszaak volgde die door het bedrijf werd gewonnen, maar de gemeente ging daartegen in beroep.
De Delftse oppositiepartijen roerden zich donderdagavond tijdens een vergadering over de hele gang van zaken rond de opvang. De meest gehoorde reactie was of wethouder Dick Rensen zichzelf niet veel juridische problemen had kunnen besparen. Eerder stapten al omwonenden verenigd in Onze Indische Buurt naar de rechter en een transportbedrijf.

“Paniekvoetbal wordt er door de wethouder gespeeld”, verwoordde CDA’er Aad van Tongeren het die daarmee doelde op het op de valreep regelen van een vergunning voor een hek bij de Surinamestraat na een kortgeding. Van Tongeren noemde het een staaltje van bestuurlijk onvermogen van Rensen. Onafhankelijk Delft-politicus Bram Stoop was het daarmee roerend eens. “De wethouder heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Hij moet zichzelf er maar uit redden”.

Rensen liet weten dat er twee opties waren voor het bedrijf: de overlast aan de Surinamestraat te beperken door allerlei maatregelen te treffen of de winkelier uitkopen. De laatste optie vindt de wethouder te duur. “Het uitkoopvoorstel was alles behalve redelijk”, aldus Rensen die verder niet wil zeggen hoeveel het bedrijf voor een verplaatsing eisten.

Als de verhuizing naar de Surinamestraat definitief niet door gaat, blijven de daklozen en verslaafden voorlopig aan de Oostsingel. Maar omwonenden daar hebben al aangekondigd ook naar de rechter te stappen als die opvang nog langer open blijft. Mocht de gemeente dan weer in het ongelijk worden gesteld, dan heeft Delft een enorm probleem. Een alternatief zegt Rensen niet te hebben.

Vuilnisophaaldagen