Home » Dossiers » Dagopvang » Straten Indische Buurt aangepast voor opvang

Straten Indische Buurt aangepast voor opvang

DELFT – De site van RTV West bericht het volgende. De gemeente beweert volgens dit artikel dat de vergunning nu in orde is. Een vergunning dient gepubliceerd te worden en ter inzage gelegd voor een wettelijk vastgestelde termijn van zes weken waarin bezwaar gemaakt kan worden.In de tussentijd kan er gebouwd worden, maar dat is op eigen risico. De kans bestaat dus dat het bouwwerk weer afgebroken dient te worden. Geld heeft dit college genoeg.

DELFT- De straten in de Indische Buurt in Delft worden aangepast door de komst van de omstreden opvang voor daklozen en verslaafden. De gemeente Delft moest wel door een uitspraak van de rechter, eind vorige maand. Een bedrijf in de buurt van het omstreden pand aan de Surinamestraat had bezwaar gemaakt. De gemeente zou te weinig hebben gedaan om overlast te beperken. Klanten zouden het bedrijf waarschijnlijk massaal de rug toekeren als de opvang er komt. De rechter stelde het bedrijf in het gelijk.

Nu heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de ventweg van de Haagweg op de hoek met de Surinamestraat af te sluiten. Aan de Curacaostraat naar de Oostsingel en de Haagweg is nu alleen een weg voor fietsers; binnenkort kunnen daar ook auto’s en vrachtwagens doorheen rijden.

Eerder deze week bleek bij een andere rechtszaak dat Delft geen vergunning had geregeld voor het neerzetten van een hekwerk met groen in het talud van de Oostsingel en de Haagweg. Daarvoor zijn nu de papieren in orde, laat de gemeente weten.

lees het artikel op RTV West

Vuilnisophaaldagen