Home » Dossiers » Dagopvang » Weer uitglijer gemeente bij opvang in Surinamestraat

Weer uitglijer gemeente bij opvang in Surinamestraat

DELFT – Uit het AD :

Weer uitglijer gemeente bij opvang in Surinamestraat

Door DANNY VERBAAN
DELFT – De rechter heeft de gemeente Delft opnieuw op de vingers getikt voor een fout bij de totstandkoming van de dagopvang voor zo’n 160 alcoholisten en verslaafden in de Surinamestraat.

Dit keer maakte het stadsbestuur een uitglijer bij de recente plaatsing van een lange wand langs de Haagweg en, in het verlengde daarvan, de Oostsingel. Deze is bedoeld om het zicht weg te nemen op de ingang van de opvang, maar werd neergezet zonder de vereiste vergunning.

Dit bleek gisteren bij een kort geding dat de gemeente aanspande om gedaan te krijgen dat ‘de Surinamestraat’ snel kan worden geopend. Eind november zou dit al gebeuren, maar de rechter schorste de dag v &sup2 &sup2r de verhuizing de bouwvergunning: de rechter vindt dat de gemeente te weinig maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat de aangrenzende winkel met onder meer autoradio’s (‘Auto HiFi Corner’) schade ondervindt van de komst van de alcoholisten en verslaafden. Om dit bezwaar weg te nemen, zijn inmiddels op het stadhuis plannen bedacht om de weg vlak voor de winkel af te sluiten, en tussen dit bedrijf en de opvang een met groen beklede wand te bouwen. De barri re waar de vergunning voor blijkt te ontbreken, is een derde maatregel. “Eigenlijk is die dus illegaal neergezet,” zegt directeur Roseleur van Auto HiFi Corner. Hij is niet onder de indruk van de maatregelen en verwacht dat de schorsing gewoon van kracht blijft; de rechter neemt hier snel een besluit over.

Ook de vergunning voor de bekritiseerde wand wordt snel afgegeven, zegt een woordvoerster van de gemeente. “Omdat het een groenafscheiding is, leek zo’n vergunning niet nodig,” stelt ze. “Maar die blijkt dus toch verplicht te zijn door het bijbehorende, ondersteunende rasterwerk.” Behalve Roseleur is ook belangenvereniging Onze Indische Buurt tegen de opvang. ‘Moet een gewone jongen eens proberen, om zonder vergunning te bouwen’, smaalt de vereniging op haar internetsite.

Zie de website van het Algemeen Dagblad

Vuilnisophaaldagen