Home » Dossiers » Dagopvang » Algemeen dagblad schrijft

Algemeen dagblad schrijft

DELFT –

Buurt is en blijft tegen komst opvang

Door DANNY VERBAAN
DELFT – Het is geen wonder dat de gemeente Delft er nog steeds niet in is geslaagd om in de Surinamestraat de dagopvang voor daklozen en verslaafden in gebruik te nemen.

Ze luistert immers niet naar de tegenstanders en die grijpen daarom alle juridische middelen aan om het plan tegen te houden. Voorzitter Frans Vrins van de belangenvereniging Onze Indische Buurt zegt dit over de recente nederlagen van wethouder Rensen van volksgezondheid. “De gemeente heeft jarenlang getobd en gedaan zonder enig resultaat,” aldus Vrins. “Dat heeft ze aan zichzelf te wijten. Draagvlak cre ©er je door te luisteren naar een buurt. In dit geval dendert de gemeente maar door. Waar ben je dan mee bezig? Dit is wanbeleid.”

Eind november zou de opvang verhuizen naar een speciaal verbouwd pand in de Surinamestraat, maar de rechter schorste op het laatste moment de bouwvergunning, omdat het stadsbestuur te weinig heeft gedaan om overlast voor een aangrenzende winkel te voorkomen. De gemeente plaatste vervolgens een scherm om het zicht op de ingang weg te nemen; deze week werd bekend dat dit gebeurde zonder vergunning.

De 160 daklozen en verslaafden blijven ondertussen langer op het ‘oude’ adres aan de Oostsingel, maar ook d &sup2 &sup2r groeit het verzet van de buurt. “De gemeente komt klem te zitten,” aldus Vrins. “Ze probeert nu halsoverkop allerlei zaken geregeld te krijgen. Ze had kunnen voorzien dat het zover zou komen en had van begin af aan met de buurt in gesprek moeten gaan.”

lees het artikel AD

Vuilnisophaaldagen