Home » Dossiers » Dagopvang » “Je krijgt wat je geeft”

“Je krijgt wat je geeft”

DELFT – Met de stelling “Je krijgt wat je geeft” verwijt pastor van Bemmel in de stadskrant dat de buurt en de bedrijven zich verkeerd opstellen. Door te “geven” dat de daklozen niet welkom zijn, zullen wij hetzelfde “;krijgen”;. Dat klinkt als een apocalyptische bedreiging. Maar er zitten ook positieve kanten aan deze stelling. Als de stelling namelijk waar is, dan geldt die ook voor de gemeente. Dat de situatie is zoals die is, is een reactie op de hoogmoedige houding van de gemeente in deze zaak. Nimmer heeft de gemeente geluisterd. Praten doen we dus via de rechter. En die heeft geconstateerd dat de gemeente niet voldoende heeft gedaan om de belangen van een bedrijf te waarborgen.Dat riepen wij drie jaar geleden al, maar er is een rechter voor nodig om dat de gemeente te vertellen. Je krijgt wat je geeft.

Vuilnisophaaldagen