Home » Dossiers » Dagopvang » Geen verslaafden naar Surinamestraat

Geen verslaafden naar Surinamestraat

DELFT –

Geen verslaafden naar Surinamestraat

Door DANNY VERBAAN
DELFT– / – De vestiging in de Surinamestraat in Delft van een dagopvang voorzowel verslaafden als dak- en thuislozen is – letterlijk – op hetlaatste moment afgeblazen.

Het speciaal voor dit doelingerichte pand zou eind deze week worden betrokken, maar een kortgeding door een aangrenzend bedrijf heeft roet in het eten gegooid:gisteren werd bekend dat de rechtbank de bouwvergunning heeftgeschorst. Dat betekent dat de opvang van de baan is totdat de rechtereen definitief besluit heeft genomen. Dat kan nog geruime tijd op zichlaten wachten.

Voorde gemeente en exploitant Perspektief (een instelling voor de opvang enbegeleiding van mensen in problemen) is dit catastrofaal. De&#039Surinamestraat&#039 is namelijk bedoeld voor ongeveer 160 bezoekers vandienstencentrum Over de Brug aan de Oostsingel. Deze voorziening moetde opvang zaterdag stoppen, omdat dan haar vergunning afloopt.

Belangenvereniging Onze Indische Buurt is blij met het vonnis. Uitvrees voor overlast voert deze organisatie al jaren strijd tegen dekomst van de opvang. Dat geldt ook voor Martin Roseleur van Auto Hi-FiCorner. Hij heeft zijn winkel met telefoons, navigatiesystemen engeluidsapparatuur voor in de auto pal naast het beoogde opvangadres enspande het kort geding aan.

zie de website van het Algemeen Dagblad

Vuilnisophaaldagen