Home » Dossiers » Dagopvang » Onze nieuwe buren geven hun visitekaartje af

Onze nieuwe buren geven hun visitekaartje af

DELFT – Uit het Algemeen dagblad.

Dakloze in cel voor overval sigarenzaak

DEN HAAG/DELFT – Overvallen op een sigarenwinkelier en een ijssalon in Delft zijn een dakloze man (26) gisteren bij de Haagse rechtbank op twaalf maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, komen te staan. Ook moet hij een verplichte drugsbehandeling ondergaan.

Op zaterdagmiddag 14 juli was de man sigarenwinkel Wilmer’s aan de drukbezochte Wijnhaven in Delft binnengestapt waar hij net deed of hij een pistool in zijn jaszak had: ,,Ik kom je kassa leeghalen, ik wil al je geld.” Klanten en personeel zagen vervolgens hoe de eigenaar de overvaller met een honkbalknuppel de winkel uitjoeg. Zijn dochter hielp hem even later mee de buiten gestruikelde overvaller te overmeesteren, waarna deze aan de politie werd overgedragen.

Volgens de veroordeelde was de roof op de sigarenwinkelier meer een ‘schreeuw om aandacht’ geweest. De volgens een psycholoog ‘enigszins verminderd toerekeningsvatbaar’ verklaarde verdachte was nog niet zo lang daarvoor voorlopig in vrijheid gesteld. Hij was drie weken voor de mislukte roof op de sigarenwinkel opgepakt voor een soorgelijke roof op IJssalon Beaart, ook in Delft.

De verdachte werd later door de dochter van de eigenaresse herkend van politiefoto’s. Niettemin ontkende de man de roofpoging. De rechtbank geloofde hem niet en veroordeelde hem overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie. Ook kreeg hij een extra celstraf van drie maanden opgelegd omdat hij nog in de proeftijd liep van een eerdere veroordeling. (Cerberus)

Vuilnisophaaldagen