Home » Dossiers » Dagopvang » Uit het Algemeen Dagblad

Uit het Algemeen Dagblad

DELFT –

Indische Buurt blijft tegen komst junks

DELFT – De gemeente Delft moet stoppen met haar plan om aan de Surinamestraat een dagopvang voor daklozen en verslaafden te vestigen.
Het stadsbestuur heeft aan ‘dit hoofdpijndossier’ al zoveel geld en ‘energie verspild’, dat het beter is om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Dit stelt de belangenvereniging Onze Indische Buurt in een brief aan de gemeenteraad. Deze buigt zich donderdag over een nieuw voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de opvang alsnog verwezenlijkt te krijgen: nadat b en w in juli door de Raad van State op de vingers werden getikt voor een procedurefout, heeft het college nu zijn kaarten gezet op een zogeheten voorbereidingsbesluit. Dit besluit m &sup2et worden genomen, omdat de provincie anders niet de verklaring kan afgeven die vereist is voor de realisering van de opvang; de gemeente wil dat deze in november opengaat en heeft grote haast, &sup2 &sup2k omdat het gebouw eigenlijk al afgelopen zomer klaar had moeten zijn.

De belangenorganisatie is boos, omdat, schrijft ze, zo’n voorbereidingsbesluit ‘helemaal niet is bedoeld’ voor een kwestie als die van de opvang; het is slechts een bestuurlijk middel ‘om, vooruitlopend op een nieuw bestemmingsplan, ongewenste bestemmingen te verhinderen’. Dat b en w er toch mee komen, zou zijn om ‘hun zin door te drukken’. De buurt dreigt met nieuwe – tijdrovende – juridische stappen als het voorstel wordt goedgekeurd. Hoewel de gemeente maatregelen wil nemen om problemen te voorkomen, vecht de buurt al jaren tegen het plan, uit vrees voor de overlast.

klik hier voor het originele artikel.

Vuilnisophaaldagen