Home » Dossiers » Dagopvang » Ook het Algemeen Dagblad bericht over de kwestie

Ook het Algemeen Dagblad bericht over de kwestie

DELFT –

Nieuwe zaak om dagopvang

DELFT – Het juridische getouwtrek over de komst van de dagopvang voor verslaafden en daklozen naar de Surinamestraat wordt steeds heftiger.
Omwonenden en bedrijven spannen een nieuwe rechtszaak aan tegen de gemeente Delft. De bezwaarmakers menen dat de bouw van de dagopvang onmiddellijk moet worden stopgezet. Volgens de omwonenden mag de gemeente niet doorgaan met het project, omdat ze geen ontheffing meer heeft voor de bouw van de dagopvang. De gemeente erkent dat ze een nieuwe ‘verklaring van geen bezwaar’ moet aanvragen bij de provincie Zuid-Holland, maar stelt dat die procedure verdere bouw niet in de weg staat.

Het probleem kwam woensdag aan de orde tijdens een zitting bij de Raad van State (bedoeld is de normale rechtbank, red OIB). Het was de bestuursrechter zelf die ontdekte dat de gemeente een fout had gemaakt. De provinciale ontheffing voor de bouw van de daklozen- en verslaafdenopvang bleek op 1 januari te zijn verlopen.

“Het is van de gekke dat de gemeente de bouw niet direct stopt. Ze heeft nu gewoon geen vergunning meer,” zegt secretaris Alfred Pellemans van de Belangenvereniging Onze Indische Buurt. Een gemeentewoordvoerder noemt de kwestie ‘hartstikke vervelend’, maar voorziet geen verdere vertragingen van de verbouwing.’

“We zijn een stukje teruggezet in de procedure. We hebben nu nog steeds een bouwvergunning, maar moeten wel opnieuw toestemming van de provincie Zuid-Holland krijgen.

De opvang van daklozen en verslaafden is nu gevestigd aan de Oostsingel 76. Dat pand is echter te klein en bovendien in strijd met het bestemmingsplan. Alcoholverslaafden, harddrugsgebruikers, daklozen, psychiatrisch pati ©nten en illegalen komen er in de Huiskamer bij elkaar. Omwonenden en bedrijven in de Indische buurt vrezen overlast van de bewoners van de opvang. De gemeente nam al extra maatregelen om dat te voorkomen.

ga naar website van het AD

Vuilnisophaaldagen