Home » Dossiers » Dagopvang » Gemeente haalt bakzeil

Gemeente haalt bakzeil

DELFT – De gemeente is zojuist door de bestuursrechter tot de orde geroepen. De beslissing om het bezwaar van Vereniging Onze Indische Buurt ongegrond te verklaren, is vernietigd.

De reden ligt in het feit dat de gemeente van de provincie (gedeputeerde staten) indertijd een tijdelijke “;beslissing voor geen bezwaar”; heeft gekregen. Deze was tijdelijk tot 1 januari 2007 omdat het bestemmingsplan van het gebied van de Surinamestraat meer dan 10 jaar oud was. De gemeente had in de tussentijd moeten starten met het vernieuwen van het bestemmingsplan. Dat heeft de gemeente nagelaten. Doordat de beslissing om het bezwaar ongegrond te verklaren in februari 2007 heeft plaatsgevonden, was men gewoon te laat. Hierdoor is de gemeente door de rechter in het ongelijk is gesteld. Formeel betekent dit dat de gemeente nu zonder vergunning aan het verbouwen is.

Wordt vervolgd….

Vuilnisophaaldagen