Home » Dossiers » Dagopvang » DELFT VOORUIT! heeft een goed alternatief

DELFT VOORUIT! heeft een goed alternatief

DELFT – Als belangenvereniging doen we niet aan een stemadvies. Wel signaleren we zaken die in de politiek spelen die ook ons helpen. Vandaar deze tekst van de website van DELFT VOORUIT! .

Alternatief voor Surinamestraat Stichting Maatschappelijke opvang / Begeleid wonen huurt van Vestia aan de Schieweg 180 een boerderij. Hier wonen 12 mensen die een lichte vorm van begeleiding krijgen. Naast deze boerderij staat een vrij grote schuur, die nu niet gebruikt wordt, maar misschien in de toekomst gaat dienen als vergaderruimte. Dat is echter nog niet zeker en vergaderen kan op allerlei locaties in Delft. Met een behoorlijke verbouwing, maar dat moet aan de Surinamestraat ook, kan hier een redelijke dagopvang gerealiseerd worden. Er hoeft geen duur pand gekocht te worden en er hoeft ook geen 60.000,– aan huur betaald te worden, want de stichting MoVo huurt het al. Van die 60.000,– kun je een busje, misschien zelfs twee, door Delft laten rijden op vaste tijden, met vaste opstapplaatsen, verspreid over Delft. De bezoekers/gebruikers van de voorziening hoeven dan niet veel te lopen. Er kan voor gekozen worden om dit vervoer in eigen beheer te doen. Dan heeft de stichting een of twee busjes, die ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is er momenteel de mogelijkheid voor de bezoekers van de dagopvang op tegen een bescheiden vergoeding enkele uren papier te prikken. Nu lopen de deelnemers aan deze activiteit veelal dezelfde route, door gebrek aan tijd of zij gaan met de tram naar een andere locatie. Dat kost uiteraard weer tijd en ook daarvoor zou een busje een uitkomst kunnen bieden. Het vervoer kan natuurlijk ook uitbesteed worden aan bijvoorbeeld Connexxion of Deltax. Een afweging: wat is het goedkoopste? De busjes rijden heen en weer, de bezoekers/gebruikers kunnen komen en gaan als er een busje is. Op jet terrein is voldoende buitenruimte en vrijwel niemand heeft er last van. Behalve die 12 bewoners van de boerderij dan, maar dat zij er wonen moet toch voornamelijk als een tijdelijk situatie (doorstroom) gezien worden. Het is een stappenplan dat met die 12 bewoners doorlopen wordt. Eerst dakloos, dan een dak in de boerderij, vervolgens begeleid wonen en als laatste stap geheel zelfstandig wonen.

http://www.delftvooruit.nl/actueel

Vuilnisophaaldagen