Home » Dossiers » Dagopvang » Stukje uit de Delftsche Courant

Stukje uit de Delftsche Courant

DELFT –

Weinig animo voor inloopavond over dagopvang

Weinig buurtbewoners bezochten gisteravond een inloopbijeenkomst over de toekomstige dagopvang in de Surinamestraat. Daar worden over een half jaar zestig tot zeventig daklozen en verslaafden opgevangen. De tiental buurtbewoners die wel kwamen opdagen in de Lindenhof tonen zich kritisch. De nieuwe directeur van Stichting dagopvang Over de Brug, Korine de Jonge: “Je hoopt dat mensen met een open blik vragen; ‘goh, wat is dat nou, zo’n dagopvang voor daklozen en verslaafden?’. Maar je ziet dat veel mensen al een voorgevormd beeld hebben.” Wijkteamchef Peter van Leeuwen meent dat mensen nog aan het idee moeten wennen. Hij krijgt vooral vragen over de veiligheid en ordehandhaving op zijn bord. “We gaan van het najaar met de mensen een wijkschouw lopen,” vertelt hij. Maar daar hebben de bewoners van de Indische buurt geen oren naar. Fred-Anton Knoop van belangenvereniging Onze Indische Buurt: “We willen graag in discussie maar we gaan geen wijkschouw lopen zolang niet volledig zeker is dat de dagopvang aan de Surinamestraat komt.”

Vuilnisophaaldagen