Home » Dossiers » Politiek » Wat doet de gemeente met de inspraak ?

Wat doet de gemeente met de inspraak ?

DELFT – In de stadskrant van Delft stond op 10 april een kort stukje over wat de gemeente met de inspraak doet. “;Van elke workshop wordt een verslag gemaakt”; (lees voor workshop ook : inspraakronde). Die kan men toegestuurd krijgen. Wat gebeurt er nog meer ? : &#039Op de algemene commissievergadering wegen de gemeenteraadsleden als het goed is de informatie van uw inspraak mee&#039. Wat er gebeurt als het niet goed is vertelt het verhaal niet. Inspraak is dus een vrijblijvend gedoe rondom een besluitvormingstraject. Het suggereert grote betrokkenheid van de gemeenteraadsleden, maar het is feitelijk een grote farce. Inspraak wordt zelfs tegen de insprekers gebruikt : &#039er is veel gebruik gemaakt van het inspreekrecht, dus de genomen beslissing is de juiste&#039. De burger wordt bij de neus genomen.

Vuilnisophaaldagen